Közös megoldást keres a város és a vasúttársaság

GA-vasútállomás
GALÁNTA |

Sok kellemetlenséget okoz a galántai vasútállomáson a vonatra várakozóknak a hajléktalanok zavaró viselkedése. A város vezetése a vasúttársasággal közösen szeretne megoldást találni a problémára.

Az elmúlt hónapokban egyre több panasz érkezett a város vezetéséhez amiatt, mert több hajléktalan a vasútállomás várótermében tölti az idejét. A probléma nem új keletű, a hajléktalanok évek óta járnak be melegedni a váróterembe, de az elmúlt hónapokban egyre többször okoznak kellemetlenséget. Az egyik várakozó utas, aki naponta ingázik Galánta és Pozsony között, elmondta, mióta vonattal utazik, azóta folyamatosan találkozik hajléktalanokkal az állomáson.

„Mindig voltak, sokáig ugyanazokat láttam, néha cserélődtek, de nem viselkedtek így. Mostanában minden nap a váróteremben bandáznak, nagyon hangosak, zenét hallgatnak, sokszor kiabálnak, és nagyon kellemetlen szag terjeng körülöttük, ami érthető, hiszen nem tudnak tisztálkodni, de az utasoknak kellemetlen”

– fogalmazott.

„Sokszor nem értjük egymást a vevővel, annyira zajosak, zavarják a munkánkat. Néha megkérjük őket, hogy legyenek tekintettel ránk és az utasokra, de ez nem sokat segít”

– erősítette meg az utas szavait az állomás egyik pénztárosa. Hozzátette, volt olyan eset, hogy egy iskolai csoportnak kint kellett várakoznia, mert a gyerekek féltek a hangoskodó társaságtól. Az állomás várótermét éjfél után zárják be három órára, a fedél nélküli lakosok hajnaltól éjszakáig bent vannak. Az alkalmazott szerint a nyári időszakban is ritkán lehet őket rávenni, hogy kimenjenek.

Galánta város vezetése már a havonta rendszeresen megszervezett lakossági fórumon foglalkozott a problémával. A januári találkozón elhangzott, hogy hiába jelentik be a lakosok a panaszaikat ezzel kapcsolatban a rendőrségnek, mert ha ki is mennek a helyszínre és rendre utasítják a helytelenül viselkedőket, ők rövid időn belül visszatérnek a váróterembe és folytatják a megszokott tevékenységüket. Mivel a váróterem és az állomás üzemeltetése a Szlovák Vasúttársaság feladata, a városi hivatal felkérte a vállalatot, hogy tegye meg a szükséges lépéseket. A vasúttársaság Nagyszombati Regionális Igazgatósága arról tájékoztatott, hogy az utóbbi hetekben a hivatalukban is megsokasodott az utasok panaszainak száma.

„A törvény értelmében a Szlovák Vasúttársaság mint a vasúti pálya üzemeltetője kitessékelheti vagy eltávolíthatja azokat a személyeket, akik viselkedésükkel megszegik a törvényt, rongálják a tulajdont, szemetelnek, másokat zaklatnak vagy veszélyeztetik a pálya üzemeltetését. Annak ellenére, hogy a vasúttársaság alkalmazottai rendszeresen ellenőrzik az állomásokat és a várótermeket, ahonnan gyakran küldik el a nem megfelelően viselkedő személyeket, ők rövid időn belül visszatérnek ezekre a helyekre. Ezért kérjük fel Galánta város vezetését az együttműködésre, hogy a 2019–2023-as időszakra vonatkozó Galánta Város Közösségi Terve a Szociális Szolgáltatásokról című dokumentum alapján keressünk közösen megoldást a problémára”

– juttatta el a Szlovák Vasúttársaság állásfoglalását a városi hivatalnak. A közeljövőben megvalósuló személyes találkozóról a későbbiekben tájékoztatjuk olvasóinkat.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?