Régió

Komáromi járás: négy polgármester a nyolc megyei képviselő közt

Komárom | Úgy tűnik, szívesen látják a Nyitra megyei önkormányzatban településeik polgármesterét a Komáromi járás polgárai: öt polgármester közül, akik indultak a szombati megyei választásokon, négynek sikerült képviselői mandátumhoz jutnia.
V. Krasznica Melitta

2017. november 7. 19:57

A független Stubendek László, Komárom, az MKP-s Horváth Árpád, Gúta, az ugyancsak MKP-s Földes Csaba, Csicsó és a hidas Jobbágy József, Szentpéter polgármestere lett újra megyei képviselő; az előző ciklusban valamennyien betöltötték már ezt a tisztséget. Egyedül az újonc hidas Farkas Károlynak, Füss polgármesterének nem sikerült bejutni. A polgármesterek egyébként mindenütt első helyen végeztek saját településükön.

Horváth Árpád járási szinten 5846 szavazatot kapott, ebből 1150-et a gútaiaktól (négy éve az 5532 szavazatból 853 volt a Gútán leadott voks), Stubendek László 4458-at, ebből 2248-at a komáromiaktól (négy éve az 5368-ból 1983-at). Stubendek népszerűsége járási szinten visszaesett (igaz, négy éve még ő is az MKP-csapat tagjaként mérettette meg magát), Komáromban ugyanakkor 265-tel több szavazatot kapott; ez azért lehet meglepő, mert hároméves polgármesteri ténykedésével kapcsolatban számos kritika megfogalmazódott már a város lakossága körében.

A Komáromi járásban a nyolc lehetséges helyből hatot az MKP jelöltjei szerezte meg, és csupán egy-egy független és hidas jutott be a Nyitra megyei testületbe. Bár a közösségi oldalon nagyon aktív kampányt folytatott az öt független jelölt alkotta Fecskék csoport – és a hozzászólások alapján úgy tűnt, többüknek van is esélye a bejutásra –, közülük csak Stubendek László szerzett mandátumot. Az eredményeikből kiolvasható, hogy bár lakóhelyükön népszerűek valamennyien (Komáromban Varga Tamás a 2., Szénássy Tímea az 5. legtöbb szavazatot kapta, Gútán Forró Tibor 2., Forgács Attila pedig 4. helyen végzett), járási szinten még ismeretlenek.

A megyeelnökjelöltek csatájában a Komáromi járásban az MKP-s Farkas Iván végzett az élen, aki a leadott szavazatok 44,04 százalékát (7366 voks) kapta, míg a Smer–SNS–Híd által támogatott Milan Belica 27,07 százalékot (4527 szavazat). Megyei szinten azonban Milan Belica aratott győzelmet.

Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
https://mult-kor.hu/

Az állam egy állítólagos kitelepítési listára hivatkozva kobozna el földeket

a

Életmentés az utolsó pillanatban

tanár illusztráció

100 ezerből 1551 pedagógusról találtak bejegyzést a bűnügyi nyilvántartásban

koronavírusteszt
Frissítve

Karantén alá helyezett óvoda Galántán, rendezvénystop Diószegen

g

GALÉRIA: Gázszivárgás és tűz Máriatölgyesen

AvasútihídKöbölkútnál

Felújítják Nyitra megye legrosszabb másodosztályú útját

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.