Régió

Kolbászfesztivál Diószegen - Nagyfödémes csapata is nyert

Diószeg | Nem maradt éhes az, aki ellátogatott ma délután a 12. Nemzetközi Kolbászfesztiválra. Idén huszonnégy csapat mérte össze kolbászkészítő tudományát. Magyarországi csapatok készítették a legjobb süt kolbászt, a nyertes száraz kolbászért azonban nem kell átlépni az országhatárt, ebben a kategóriában a nagyfödémesi csapaté lett a trófea.
Bartalos Éva

2019. február 23. 20:06

(A szerző felvételei)

František Ruman szervező elmondta, hogy az influenzajárvány rányomta a bélyegét a mezőnyre, ugyanis többen az utolsó pillanatban léptek vissza a nemzetközi megmérettetésről, ennek ellenére bőven akadt kóstolni való és a jó hangulat sem maradt el az idei kétnapos fesztiválon.

“Elértük a célunkat, ami most is az volt, hogy az emberek találkozzanak, beszélgessenek. Új ismeretségekre tegyenek szert és barátságokat kössenek, emellett pedig ápoljuk a hagyományokat. Ezért örülök annak, hogy gyerekek is versenyeznek, akik szüleiktől lesték el a kolbásztöltés csínját-bínját” - jelentette ki Ruman. Két kategóriában hirdettek nyertest és különdíjakat is kiosztottak. A huszonnégy - magyaroszági, csehországi és szlovákiai - csapat már délelőtt munkához látott az Inovatech melletti téren.

“A jó kolbász titka elsősorban a kiváló minőségű házi csípős paprika” - mondta lapunknak Máris Zoltán a nagyfödémesi csapat tagja.

Véleményét a zsűri is osztotta, a galántai járásbeli csapat nyerte el a legjobb szárazkolbászért járó trófeát. Egy másik mátyusföldi társaságot is díjaztak, a vezekényiek sült kolbásza a harmadik helyen végzett, két magyarországi, az orosházi és a csorvási brigád mögött. Takács János a csapat vezetője nem akarta elárulni, hogy mit tartalmaz a nyertes kolbász, de elmondta, hogy több versenyen is díjazták már a csapatot. “Békéscsabán és Piliscsabán is versenyeztünk már, ott százhetven csapat közül a hetedikek lettünk” - büszkélkedett Takács.

Szombaton több ezer néző volt kíváncsi arra, hogy hogyan készülődnek a megmérettetésre a csapatok, amelyek az asztalok díszítésére is nagy hangsúlyt fektettek.

Galéria
gallery-image-1
gallery-image-2
gallery-image-3
gallery-image-4
+2
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Belerúgott Čaputovába a magyar kormánysajtó

Keresik ezt a férfit, életveszélyben lehet

Nem fogadta el a pápa a pedofília eltussolása miatt elítélt bíboros lemondását

Kétszáz ember nézte élőben az új-zélandi mészárlást, de egyik sem jelzett a Facebook moderátorának

Értékes pont, de nyerhettek is volna

Kevés hulladékot szeparálnak a galántai járásbeli falvakban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?