Régió

Királyfiakarcsán megújult a képviselő-testület

Királyfiakarcsa | Az idei választást ugyanis Wurczell Zoltán, a Híd és MKP közös jelöltje nyerte meg.
Somogyi Katalin

2018. november 14. 16:32

- Somogyi Tibor felvétele

Kő kövön nem maradt a királyfiakarcsai képviselőtestületben a helyhatósági választás után. Egy képviselő kivételével mindenkit lecseréltek a választók. Az előző polgármester, a független Gányovics Jana, 2010ben Csiba János smeres jelöltet váltotta a polgármesteri hivatalban. 2014-ben ismét nagyon szoros volt a küzdelem közte és Kiss Márta hidas jelölt között, amikor csak 39 szavazaton múlt Gányovics győzelme. A két választási időszak után most tőle is búcsúznak a falu polgárai. Az idei választást ugyanis Wurczell Zoltán, a Híd és MKP közös jelöltje nyerte meg.

 

2017. november 4. 21:17

Királyfiakarcsán egy menyasszony is voksolt

Hárman indultak a polgármesteri posztért, Gányovics Jana független, Dohorák Szilvia független és Wurczell Zoltán Híd–MKPjelölt. Wurczell toronymagasan verte ellenfeleit, és győzött 343 szavazattal a második Gányovics Jana előtt, aki 226 szavazatot kapott. Dohorák Szilvia 63 szavazattal a harmadik lett. Wurczell nagyon merész programmal szállt harcba, amelynek első pontja a szennyvízhálózat kiépítése, de olyan nagy beruházásokat is tervbe vett, mint a községi hivatal, a posta és a kultúrházak felújítása, mivel a királyfiakarcsai önkormányzathoz tartozik még Erdőhát, Damazér-, Etre-, Solymosés Kulcsárkarcsa is.

A héttagú testületbe kétszeres volt a túljelentkezés, és a régi képviselők közül csak Puha Tibor független jutott be. Három képviselő, Gulázsi Gabriella, Csiba Ferenc és Horváth Csaba az MKP színeiben, Fehér Tamás, Kiss Tamás és Urhoffer György pedig hidas képviselőként fogja a lakosok érdekeit szolgálni az elkövetkező négy évben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

A köztévéhez vonult több ezer tüntető, a rendőrség ismét könnygázt vetett be

Az MTVA székházában éjszakázott 13 ellenzéki képviselő

Lesz-e csúcsrangadó a BL-ben?

Borostyánba zárt százmillió éves madártollat találtak

A szlovák országgyűlés megválasztása

Porosenko: nem hosszabbítják meg a hadiállapotot, ha nem lesz nagy szabású orosz támadás Ukrajna ellen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?