Régió
- Somogyi Tibor felvétele

Keresik a csallóközi vízszennyezőt, Nagypakán még mindig nem ajánlott mindenkinek a csapvíz

ÚJ SZÓ ONLINE

2018. május 16. 16:49

Dunaszerdahely | Fél éve derült ki, hogy atrazinnal szennyezett az ivóvíz néhány dunaszerdahelyi járásbeli községben.

Csallóköznádasdon, Bakán, Dercsikán, Gellében, Sárosfán és Nagylúcson azóta aktív szenes szűrőberendezéssel tisztítják a kutak vizét. Heteken belül Nagypakán is beszerelik a vízszűrőt, így a nagypakai és a békei csapokból is tiszta víz fogy folyni.

2018. május 10. 16:08

Fertőzött ivóvíz miatt kellett bezárni az egyik gútai óvodát

A rendőrség nyomozást indított a szennyezés miatt. Mária Linkešová, a Nagyszombati Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte, hogy a víz- és levegővédelem megszegése ügyében nyomoznak. „Az ezzel megbízott rendőr szorosan együttműködik az Országos Rendőr-főkapitánysággal és az állami szervekkel. Beszerzi a szakmai állásfoglalásokat, és folytatja az ügy kivizsgálását, hogy megfelelő döntést hozhasson” – írta a szóvivő. Több szakértő leszögezte, hogy a 2004-ben betiltott növényvédő szer vízben mért koncentrációja nem ártalmas az egészségre. Nagypakán azonban nem ajánlják, hogy várandós nők, vagy kisgyerekek igyanak a vízből. (béva)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk