Régió

Kassa: Az egyetemi kórház intézkedéseket tesz a kanyarójárvány ellen

Kassa | A kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórház (UNLP) további lépéseket tesz a kanyarójárvány megfékezése érdekében. „A kórházunk minden osztályán és klinikáján számba vesszük, hogy mely egészségügyi dolgozóink vannak beoltva kanyaró ellen, és melyek azok, akik már túl vannak ezen a betegségen” – közölte a TASR-rel Ivana Stašková, a kassai UNLP szóvivője.
TASR

2018. július 23. 19:34

- Fotó: Rudolf Felsöci/Plus 7 dní

A szóvivő ezenkívül azt is elmondta, hogy a kórház ingyenes védőoltást biztosít az intézmény alkalmazottainak. „Az oltást elsősorban azoknak az egészségügyi alkalmazottaknak ajánljuk, akiknek még nem volt kanyarójuk, illetve nem voltak a standard eljárás szerint két adag vakcinával beoltva. Arra szintén van lehetőség, hogy az alkalmazottak csupán elővigyázatosságból oltassák be magukat” – pontosított  a szóvivő azzal, hogy ezt a lehetőséget már az alkalmazottak egy része ki is használta. 

2018. július 21. 07:53

Kanyaró: nem kell az oltás a romáknak

Stašková elmondása szerint a kassai UNLP a kassai Közegészségügyi Hivatallal (RÚVZ) is együttműködik, valamint kapcsolatban van más egészségügyi intézményekkel is, mint például a Kassai Egyetemi Gyermekkórházzal (DFN) és az eperjesi (Prešov) J. A. Reiman Egyetemi Kórházzal.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Nem dugult be a főváros

Meghalt Karl Lagerfeld

A rozsnyói Farkaš Henrietta kapta a sportolók Oscar-díját

GALÉRIA: Pozsony felé tartanak a gazdák

Záróvonalon előzött a sofőr, egy nő életveszélyben van

Délen nem lesz tiltakozás

Legfrissebb galériák
Olvasta már?