Régió

Kampány az önkéntesek elismerésére

A Szlovákiai Akadémiai Tájékoztató Ügynökség (SAIA) idén harmadszor hirdette meg az önkéntes tevékenységet végzők munkájának elismerésére szervezett A szívemet adom elnevezésű kampányt.
ÚJ SZÓ ONLINE

2001. október 1. 08:00

Tarics Lőrincz Margit

A Szlovákiai Akadémiai Tájékoztató Ügynökség (SAIA) idén harmadszor hirdette meg az önkéntes tevékenységet végzők munkájának elismerésére szervezett A szívemet adom elnevezésű kampányt. „Fontos, hogy pénz hiányában legalább erkölcsileg értékeljük azt a munkát, amelyet az emberek elsősorban a betegek, fogyatékosok, rászorulók, gyerekek és idősek érdekében végeznek” – mondta Marta Čarnogurská, az értékelő bizottság elnöke.

Önkéntes munkát nagyon sokan végeznek, s gyakran nem is tudatosítják, hogy ők önkéntesek. Önkéntes munkának számít ugyanis, ha valaki rendszeresen segít például a szomszédjának. A lényeg, hogy szeretettel teszi, s nem vár érte ellenszolgáltatást. Ha bárki tud ilyen emberekről a környezetében, ragadjon tollat és írja meg a következő címre: Dobrovoľnícke centrum SAIA-CSTS, Ružová dolina 6, P. O. Box 42, 820 05 Bratislava 25. Az értékelésre szánt javaslatokat október 15-ig kell postára adni. A családon belül kifejtett önfeláldozó munka nem tartozik az önkéntes tevékenységek közé, sem pedig a hivatásból eredő hasonló tevékenység. Az írásos javaslatban fel kell tüntetni az önkéntes munkát végző, illetve az értékelésre méltó tettet véghezvivő ember (vagy csoport) nevét, munkahelyét, az önkéntes tevékenység leírását, annak jelentőségét, emberi értékét. A javaslatot beküldőnek fel kell tüntenie a telefonszámát és címét, és szándékát tudatnia kell az értékelésre javasolttal. Az értékelőbizottság két kategóriába sorolja majd a beérkezett javaslatokat: az önkéntes munka és az önkéntes tett cím alatt. Az A szívemet adom erkölcsi értékelés alapján kiválasztott öt arra érdemes ember nevét a Nemzetközi Önkéntesnapon, december 5-én hirdetik majd ki. Az év önkéntes tette kategóriában egy személy (vagy csoport) kapja meg a tiszteletbeli címet és a vele járó emlékplakettet, Miroslav Cipár képzőművész alkotását. (fi)

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
fogamzásgátló

A nőgyógyász javasol, a nő dönt

Michal Šipoš

Előfordulhat, hogy az omikron miatt lezárjuk a határokat – mondta Michal Šípoš

adventi vásár

Szóval kirándulna Magyarországra? Ezek az árak a győri adventi vásáron - euróban

omikron dél-afrika

WHO: Még nyitva maradhatnak az országhatárok!

gabr

Ezekben a kerületekben figyelmeztetést a meteorológusok a jegesedés miatt!

pixabay

Ez a 2021-es év szava a  Merriam-Webster cég szerint…

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.