Régió

Jutalmat kapott a sokat bírált érsekújvári főellenőr

Érsekújvár | A városi önkormányzat legutóbbi ülésének legvitatottabb témája Štefan Rovňaník főellenőr kérelme volt. A főellenőr azzal fordult a testülethez, értékeljék jobban a munkáját. 2100 eurós fizetéséhez havi hatszáz euró jutalmat kért.
author
Száz Ildikó

2018. március 8. 08:14

Štefan Rovňaník
Az érsekújvári képviselők közül nem mindenki értett egyet a főellenőr jutalmazásával - Képarchívum

Tizenkét képviselő támogatta ezt a javaslatot, öten ellenezték, öt képviselő tartózkodott. Martin Starzyk független képviselő a vitában felrótta Rovňaníknak, hogy 2015 novemberében, amikor kipattant a botrány a Bethlen Gábor utcai szlovák alapiskolában elsikkasztott csaknem 150 ezer euró kapcsán, nem végezte rendesen a munkáját. A pénzt a könyvelő magánszámlájára utalták át, aki ellen hűtlen kezelés gyanújával indítottak eljárást. Nemcsak ebből az egy iskolából tűnt el pénz, hanem két érsekújvári óvoda számlájáról is több mint kétezer eurót utaltak át egy magánszámlára. Rovňaníkot bízta meg a testület, ellenőrizze minden városi iskola és óvoda gazdasági intézkedéseit, és azt, kinek a jóváhagyásával utalják át a pénzt. Starzyk akkor javasolta a testületnek a főellenőr leváltását. A testület úgy döntött, először írásbeli figyelmeztetést küld, amelyben konkrét kifogást emel Rovňaník munkája ellen, amiért nem fedte fel idejében a hiányosságokat. Štefan Rovňaník a sajtó képviselőinek akkor azt nyilatkozta, lelkiismeretesen végezte a munkáját, nem őt terheli a felelősség az iskolában történtek miatt, az iskola vezetőjének kellett volna folyamatosan ellenőriznie az átutalásokat.
 

Érsekújvár

2018. március 2. 18:21

Otthont ad a hajléktalanoknak az érsekújvári asszony

Az ülésen a képviselő-testület szétosztotta a városi támogatásokat is. A legtöbb szervezet az érsekújvári sportrendezvényekre, illetve a klubok fenntartására kért támogatást. Jelentős összeget hagyott jóvá az önkormányzat a városi szervezeteknek, egyházaknak, iskoláknak és sportkluboknak a legutóbbi testületi ülésen.

Érsekújvár önkormányzata a kért 875 717 euró helyett 180 ezer eurót tudott szétosztani a huszonegy városi sportklub között, így is jóval több támogatást kaptak a sportéletben tevékenykedők, mint más egyesületek. A testület foglalkozott továbbá egy vállalkozó kérelmével, aki gyakorlópályát építene a futballistáknak a hokipálya közelében. Az egyházakat 8700 euróval támogatta a város, ugyanekkora összeget hagyott jóvá a szociális szolgáltatásokat nyújtó önsegélyező csoportok működésére. A kulturális szervezetek 70 ezer eurót kaptak. Kiemelt támogatást, évi 25 ezer eurót kapott a Csemadok és a Matica slovenská helyi szervezete. A testület a legtöbb magyar kulturális programot kínáló KultúrKorzó és a Csemadok helyi szervezetének javaslatára néhány éve úgy döntött, kétévente kap kiemelt városi támogatást valamelyik magyar szervezet. A KultúrKorzó tavaly gazdálkodhatott a kiemelt támogatásból, idén 3 ezer eurót hagyott jóvá a város a civil szervezeteket tömörítő egyesületnek.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
csaladsegitocsomag

Győztek a családok, vesztettek az önkormányzatok?

Szijjártó Péter (Fidesz) magyar külügyminiszter és Robert Fico

Szijjártó a Szövetség helyett Ficóval parolázott 

benzin k

Megszűnik a benzinárstop Magyarországon

Világi

A Slovnaftnak is gondot okozna az új különadó

vágai  mikulás

Régi hagyomány új elemekkel

Új Szó

Miről ír a szerdai Új Szó?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.