Régió

Ingyenes buszozás a párkányi diákoknak

Párkány | Szeptembertől 7 és 8 óra között a helyi járatokon ingyen buszozhatnak a párkányi diákok. A rendszer más városokban is működik.
Gulyás Zsuzsanna

2018. augusztus 17. 19:39

A projekt egyik célja a szülők tehermentesítése (Fotó: Arriva Nové Zámky)  

A projekt célja a közúti forgalom csökkentése, a szülők tehermentesítése és az, hogy egyszerűbbé tegye az iskolába jutást. Érsekújvárban öt éve, Léván és Párkányban tavaly szeptemberben vezették be a rendszert.

Az ingyenes buszozáshoz mindössze egy diákigazolványra van szükség, amit a városi hivatal közszolgáltatási, környezetvédelmi és szállítási irodájában lehet kiváltani. Ezt az igazolványt minden felszálláskor fel kell mutatni. Az ingyenes buszozással kapcsolatos felhívás már megjelent a város honlapján, ahonnan az igénylőlap is letölthető. A szolgáltatást azok az alapiskolás tanulók is kérhetik, akiknek nincs állandó párkányi lakhelyük. Tavaly a legtöbb igénylés az iskoláktól távol eső utcákból: a Vasúti sorról, a Janko Kráľ, a Jesensky, a Comenius és a Bél Mátyás utcából érkezett. A diákigazolványt a tanév alatt is ki lehet váltani.

A szolgáltató az Arriva vállalat, amellyel Párkány 2012-ben tízéves együttműködési szerződést írt alá. Az alapiskolás tanulók ingyenes buszozását a város saját költségvetéséből fedezi.

 

2018. július 30. 09:22

Iskolabusz vagy helyi járat
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Fico még 2012-ben telefonon beszélt Vadalával

Fico Bašternákhoz hasonlította Andrej Kiskát

Minden „disznóságot“ jelenteni kell

Egyetlen sertés regisztrálása lépésről lépésre

Közösségi kert épül a Timóteus ház udvarán

A májusi EP-választás csaknem 10,2 millió euróba fog kerülni

Legfrissebb galériák
Olvasta már?