Régió

Hoppon maradt az MKP

Komárom | A törvényileg megengedett utolsó lehetséges napon, december 15-én tartották meg Komáromban az új képviselő-testület alakuló ülését.
author
V. Krasznica Melitta

2014. december 19. 12:48

Stubendek László polgármester megnevezte két alpolgármesterét Knirs Imre és Keszegh Béla (mindketten függetlenek) személyében.
 
Nyitóbeszédében Stubendek László leszögezte: a komáromiak határozottan a változásra, a közügyek átlátható, tisztességes, előremutató irányítására voksoltak. Azt kérte a testület tagjaitól, legyenek elsősorban komáromiak, emelkedjenek felül a pártpolitikai érdekeken, és a város fejlődését tartsák szem előtt. Stubendek képviselőként is mandátumhoz jutott, polgármesteri kinevezésével helyére az első pótképviselő, Hortai Éva (Híd–MKP koalíció) került. Mivel a választások előtt kötött Híd–MKP koalíciót a közös listáról megválasztott három MKP-s képviselő még az alakuló ülés előtt felbontotta, a 25 tagú testület összetétele a következőképpen alakult: 6 hidas, 3 MKP-s és 16 független; ez utóbbiakból nyolcan a választásokon Komáromi Függetlenek Csoportja néven indult csapatból kerültek ki. Az MKP-sok kiugrásának már az alakuló ülésen meglett a következménye a párt számára: az előzetes megegyezés ellenére egyetlen MKP-s sem kapott helyet a 8 tagú tanácsban, pedig a számarányukat tekintve egy hely megillette volna őket. Korpás Péter (MKP) magyarázatot kért erre Stubendek Lászlótól, aki csak annyit válaszolt, hogy a legutolsó tárgyaláson más megegyezés született. A tanácsot a két alpolgármester mellett Benyó Zoltán, Ondrej Gajdáč, Keszegh Margit, Vetter János (valamennyien függetlenek), továbbá a hidas Andruskó Imre és Hortai Éva alkotja.
 
Megválasztották a szakbizottságok elnökét is, az eddigi hat szakbizottság helyett hét lesz, miután a sportot leválasztották az oktatásügyi, ifjúsági és kulturális bizottságról. A hétből két bizottságnak (szociális, egészségügyi és lakásügyi, valamint a környezetvédelmi, közrendi és közlekedési) lett hidas elnöke, az MKP kapta a pénzügyi bizottságot, a többit (városfejlesztési, oktatásügyi, ifjúsági és kulturális, sport, valamint nemzetközi kapcsolatok és idegenforgalmi) független képviselő vezeti. 
 
A bizottságoknak 10–10 tagja lesz. Szavaztak a képviselők a polgármester fizetéséről is, a függetlenek az alapbér 10 százalékos emelését javasolták, Andruskó Imre szerint ez most nem indokolt. Végül a többség megszavazta az emelést, a polgármester fizetése 2622 euró lesz. Stubendek az első havi többletet (mintegy 240 eurót) jótékonysági célokra ajánlotta fel.
 
 
 
Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Zuzana Čaputová

Čaputová: Tárgyilagos, racionális és nyugodt vezetés kell

hamran k

Kiben bíznak meg leginkább a szlovákok a Hamran, Lipšic és Žilinka trióból?

Szlovákiában a gyermekorvosok csaknem fele már közel van a nyugdíjkorhatárhoz. Ennek ellenére vannak olyan régiók, ahol az idős szakembereknek is havi öt ügyeletet kell vállalniuk a rendelői órák mellett.

Sürgős változást követelnek a gyermekorvosok

macron k

Macron szerint meg kell hallgatni, mit akar Putyin Európától

keseles k

TRAGÉDIA: Halálra késelte gyanútlan munkatársát saját otthonában egy férfi

katar stadion

Katar a foci-vb után olimpiát rendezne 2036-ban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.