Holényi vesztett, de a korábbi csatáit tovább vívja Nagymegyeren

Holényi Gergő: "Nem úgy fogom átadni az irodám, ahogy azt átvettem"
Nagymegyer |

Most a pihenés ideje következik – mondta a leköszönt polgármester, aki még a választások után is a több évvel ezelőtt megkezdett csatákat vívja. Nagyon sajnálja azt, hogy a telefonon érkező fenyegetéseket továbbra is neki címezik.

Éppen a rendőrségtől lépett ki Holényi Gergő, amikor a nagymegyeri választásokkal kapcsolatban kérdeztük őt. Elmondta, hogy továbbra is folyik a harc ellene és most is éppen a képviselő-testület egyik tagjának feljelentése miatt járt ott. A volt polgármester még a választás előtti utolsó pillanatokig is remélte a sikert és bízott a lakosok szavazataiban, de sem polgármesterként nem választották újra, sem képviselőként nem kapott további bizalmat október 29-én. Az öt polgármesterjelölt közül csak a negyedik helyen végzett, összesen 614 vokssal zárt, ami a négy évvel ezelőtti eredményeit meg sem közelítette, ami akkor 2300 felett volt.

Mindössze hárman segédkeztek a kampányomban, való igaz, hogy több mindent is beletehettünk volna, de nem volt kapacitásunk. Ennek ellenére nem érzem azt, hogy valamit máshogy kellett volna csinálnom. Statisztikáinkat kiértékelve nem kaptunk rosszabb eredményeket, mint négy éve. Az egyetlen, ami most más volt, az az ellenkampány, ami a személyesen ellenem irányult. A választások eredménye kizárólag ezt mutatja.

– állítja a leköszönő polgármester.

A 614 szavazat igazolja, hogy maradtak, akik minden lejáratás ellenére látták azt, hogy mit vittünk végbe és milyen úton vezettük a várost, nekik hálásan köszönöm a támogatást. A megyei választásokon kapott 2867 szavazat pedig azt mutatta, hogy a környező településeken a választók elismerték a tevékenységemet.

- teszi hozzá. Nem tartja magát vesztesnek, azt mondja, az élet megy tovább, és sokkal nyugodtabb munkát fog választani. Már elkezdték az egyeztetést a megválasztott új polgármesterrel, Soóky Mariánnal. A hivatal átadására november 28-án kerül sor, amikor az első alakuló gyűlést is tartják.

Fájó pont számomra, hogy a nagymegyeriek visszaszavaztak több olyan személyt is a képviselő-testületbe, akik az elmúlt négy év alatt nem tettek semmit. Olyanok pedig, akik aktív tagok voltak, kikerültek belőle. Ezt el kell fogadnunk, a választók döntöttek így. Azok viszont, akik most odakerültek, egy másik vezetés alatt bizonyíthatják, hogy valójában mire képesek.

– jegyzi meg.

Az év maradék részében már csak pihenni szeretne, de januártól munkához lát, több ajánlatot is kapott, most viszont a családja az első. Van még több olyan folyamatban lévő városfejlesztési projekt, ami a négyéves cikluson túlmutat. Ezek befejezésében továbbra is segédkezni kíván.

Nem úgy fogom átadni az irodám, ahogy azt én átvettem. A termálfürdőben átláthatatlan volt a rendszer, a hivatalban pedig két és fél év kellett ahhoz, hogy rendet tegyünk. Több függőben lévő városi projektünk is van. A minisztérium visszajelzésére várunk például egy csaknem 4 kilométernyi járda- és útfelújítás projektben, több, mint félmillió euró értékben, ahol már legkésőbb októberben el kellett volna kezdenünk a kivitelezési munkálatokat. Idén az aszfaltozás már nem valósul meg, de a járdafelújítások még megkezdődhetnek. Egy épületfelújításunk is folyamatban van még 218 000 euró értékben, ahol különféle problémákba ütköztünk, ezek megoldása már mindenképpen a következő vezetés feladata lesz. Egy 21 000 eurós játszótér elszámolásán is dolgozunk még, amely már elkészült korábban. Három éve zajlik az izsapi kanalizáció nyomóvezetékének projektje, az átadás-átvételre hamarosan sor kerül. 

– részletezi Holényi Gergő.

Attól függetlenül, hogy nem került be a képviselő-testületbe, aktív tagja kíván maradni a város közösségének. Van még pár témajavaslat, határozat, rendelet, melyeket szeretne részletesebben is kidolgozni és a képviselő-testület elé terjeszteni.

Sajnos már most megkezték azoknak az embereknek az ellehetetlenítését, akik engem támogattak az elmúlt 4 évben. Megjegyzem, hogy az »élni és élni hagyni« kifejezésből nem csak az »élni« a fontos, hanem az »élni hagyni« is.

- hangsúlyozza Holényi Gergő, volt polgármester.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?