Heti programajánló

programajánló k

Programajánlónk február 27. és március 3. között.

Február 27. (kedd)

Komárom – 18.00: Jótékonysági borkóstoló a Tiszti Pavilon dísztermében Hengerics Péter tanár úr, borász támogatására. Közreműködik Szvrcsek Anita színművésznő, a Komáromi Jókai Színház tagja, kedvenc dalaiból állította össze műsorát. Fellép továbbá a Selye János Gimnázium Pusztaszer 2 zenekara, és Gál Ádám Vajk negyedikes gimnazistánk Hamvas Béla A bor filozófiája c. művéből olvas fel pár gondolatot a borról, a borfogyasztás mibenlétéről.

Február 28. (szerda)

Dunaszerdahely – 17.30: Az első randevútól a diplomáciai kommunikációig – Kiss Rajmund, a Mathias Corvinus Collegium Diplomáciai Műhely vezetőjének előadása. A rendezvény ingyenes, regisztrálni az MCC Felvidék Facebook-eseményén keresztül lehet.

Somorja – 18.00: Kőhalmi Zoltán önálló estje Az eltitkolt igazság címmel a városi művelődési központban. Belépődíj 15 euró. Jegyeket a vmk jegypénztárában és www.mskssamorin.maxiticket.sk oldalon lehet vásárolni.

Február 29. (csütörtök)

Érsekújvár – 16.00: Alsó-Garam menti kurtaszoknyás népviselet – Kéménd, kiállításmegnyitó a Thain János Múzeumban. A megyei fenntartású intézmény munkanapokon 8-tól 17 óráig, szombaton 9-től 13 óráig látogatható.

Március 1. (péntek)

Komárom – 17.30: Az olimpiai aranyérmek hátterében – Pódiumbeszélgetés Nagy Tímeával és Faragó Tamással a Zichy-pontban. A rendezvény ingyenes, regisztrálni az MCC Felvidék Facebook-eseményén keresztül lehet.

Komárom – 19.00: Táňa Kusá: Anyu című kamaraelőadás az Egressy Béni Városi Művelődési Központ Kiss Péntek József kamaratermében. Szereplők: Kövesdi Szabó Mária, Lakatos Rák Viktória, Olasz István. Rendező: Peter Kováč. Belépődíj: 15 euró.

Komárom – 20.30: A TriTon zenekar koncertje a Borozóban (Európa udvar).

Dunaszerdahely – 21.00: Funktasztikus az NFG-ben.

Március 2. (szombat)

Komárom – 14.00: Beszélgetés Strédl Teréziával (pszichológus, speciális pedagógus) és Barcs Krisztával (pszichológus) a  Szinnyei József Könyvtárban. Regisztrálni az alkalomra készített Facebook-eseményen keresztül lehet.

Királyrév – 14.30: Rétesnyújtó tanfolyam a kultúrházban.

Érsekújvár – 16.00: Csárdáski­rály­nő operett-keresztmetszet a Cse­madok-székházban. Közreműködnek: Hajtman Lívia, Bognár Hajnalka, Wurczer Péter, Nagy Noémi, Pfeiferlik Tamás és Nagy Tibor. A rendezvény a Czuczor Gergely Irodalmi és Kulturális Napok 2024 keretében valósul meg. A második előadást 18 órakor tartják, az esti bemutatóra minden jegy elkelt.

Vágsellye – 18.00: Máté Péter-emlékest Tabáni István Fonogram díjas magyar énekessel, dalszerzővel a vmk-ban. Belépődíj 15 euró. Jegyeket a vmk jegypénztárában és www.vstupenky.maxiticket.sk oldalon lehet vásárolni. 

Komárom (Magyarország) – 19.00: Valahol Európában musical a Magyarock Dalszínház előadásában a Monostori Erődben. Jegyek a www.jegymester.hu oldalon vásárolhatók. Belépődíj 3500 forinttól (9 euró).

Dunaszerdahely – 20.00: Gomoly és hétután-koncert az NFG-ben. Ajánlott belépdíj 5 euró.

Komárom – 21.00: Az Afium zenekar lemezbemutató turnéjának második megállója a RÉV-ben (A Magyar Kultúra Háza). További fellépők: Cloudburst, UCD. Belépődíj: 5 euró.

Március 3. (vasárnap)

Naszvad – 13.00: Esküvőkiállítás a kultúrházban. A belépés díjtalan.

Vezekény – 16.00: Nótaest a kultúrházban.

Érsekújvár – 18.00: The show must go on! Freddie Mercury rock-legenda életéről. Közreműködnek az Érsekújvári Művészeti Alapiskola növendékei, az Ars pro gaudium cordae et animae PT táncosai és a Flames tánccsoport. Jegyek a főtéri kultúrházban, a Turisztikai Információs Irodában vásárolhatók. Fellépnek a csehországi Olomouc színházi szólistái: Ivo Jambor és Dita Otevřelová, továbbá a művészeti alapiskola tánc szakos növendékei és a Flames tánccsoport. Koreográfus és rendező: Balog Róbert; a koreográfus asszisztense, betanítás: Petra Pileková; hang és fény: Bartušek Róbert; jelmez: Zuzana Rozsnyóová. 

(kzs, tb, száz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?