Régió

Helyi termékeket népszerűsítő központ jöhet létre Párkányban

Párkány | Jóváhagyta legutóbbi ülésén a párkányi önkormányzat az IG Heritage TAPE néven futó projektet, amelynek célja a helyi termékekre épülő, foglalkozatást segítő térségi akcióterv megvalósítása.
Gulyás Zsuzsanna

2018. november 8. 18:04

A város Viza Centrum néven több éve tervezi egy helyi termékek bemutatására alkalmas turisztikai központ létrehozást (A projekt látványterve)

A projektet az Ister-Granum EGTC és partnerei (cégek, civil szervezetek és önkormányzatok) dolgozták ki. „Mivel a projekt az Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében bekerült a pályázat második fordulójába, testületi jóváhagyásra volt szükség. A párkányi terv megvalósításához ugyanis önkormányzati támogatásra is szükség van. Ez a tervezett beruházás összértékének 5 százaléka” – tájékozatta lapunkat Dudás Ágnes, a párkányi városi hivatal sajtóreferense.

A projekt teljes költségvetése 2 758 541 euró. A Párkány által benyújtott projekt költségvetése 878 050 euró, aminek megvalósítását a testület döntése értelmében a város 43 902 euróval támogatná. Ebből a keretösszegből helyi termékeket bemutató központ és helyi piac épülne. „Ha a projekt a második fordulóban is sikeres lesz, akkor a Fő utca 36 sz. alatti városi ingatlan rekonstrukciója is elkezdődhet. Itt kapna ugyanis helyet a piac és a helyi termékeket bemutató központ is” – magyarázta Dudás Ágnes. A helyi termékeket kínáló és bemutató turisztikai központ létrehozásáról már több alkalommal szó volt. A korábbi tervekben a központ Viza Centrumként szerepelt.

2018. november 8. 15:01

Ingyenes wifi-zónakat létesítenének Párkányban

„Az IG Heritage TAPE projekt összefügg az Ister Granum EGTC 2012-ben elindított sikeres projektjével, melynek célja a határon átnyúló helyi termék hálózatának kiépítése, az eurorégió gazdasági fejlődése és a helyi identitás erősítése. Fontos céljai között szerepel a helyi termékek újbóli felfedezése és forgalmazása révén új munkahelyek létrehozása is” – tette hozzá a párkányi hivatal sajtóreferense.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Lajčák: nem áll szándékomban migránsokat hozni Szlovákiába

Világszerte akadozik a Facebook

Danko bármilyen döntésre felkészült a leváltásával kapcsolatban

Frissítve

VIDEÓ: 150 rendőr razziázott a Dunaszerdahelyi járásban - szélsőségeseket kerestek

Forgalomkorlátozás lesz a vasúti felüljárón Léván

Hatásos csábítási trükkök munkáltatóknak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?