Régió

Gazdasági fórum és irodamegnyitó

Újabb együttműködési lehetőség a térség kis- és középvállalkozói számára.ÉrsekújvárGazdasági fórumot tartottak tegnap Érsekújvárban, a rendezvény célja a határ menti kis- és középvállalkozások partneri kapcsolatainak megerősítése és fejlesztése.
ÚJ SZÓ ONLINE

2016. január 15. 18:00

Újabb együttműködési lehetőség a térség kis- és középvállalkozói számára.

Érsekújvár

Gazdasági fórumot tartottak tegnap Érsekújvárban, a rendezvény célja a határ menti kis- és középvállalkozások partneri kapcsolatainak megerősítése és fejlesztése. Egyúttal megnyitották az érsekújvári regionális irodát, amit a Magyar Nemzeti Kereskedőház Közép-európai Kereskedelemfejlesztési Hálózata (MNKH) kezdeményezett.

A Kis- és középvállalkozások lehetőségei az exportban szakmai találkozón részt vett Czimbalmosné Molnár Éva, Magyarország pozsonyi nagykövete, aki kifejtette, Németország és Ausztria után Szlovákia a harmadik legfontosabb kereskedelmi partnere Magyarországnak. Szabó József, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Közép-európai Főosztályának osztályvezetője elmondta, a Magyar Nemzeti Kereskedőház tevékenysége nyolc országra terjed ki. Skapinyecz Péter, az MNKH Közép-európai Kereskedelemfejlesztési Hálózat igazgatója hangsúlyozta, a közép-európai térségben külpiaci tevékenységet segítő huszonkét kirendeltséget hoznak létre, hetet Szlovákiában. Eddig Kassán, Dunaszerdahelyen, Királyhelmecen, Rimaszombatban és Érsekújvárban nyitottak irodát. Milan Belica, Nyitra megye elnöke örömmel fogadta a kezdeményezést, és beszámolt a megyét érintő fejlesztésekről, illetve a határon átnyúló gazdasági együttműködés eddigi eredményeiről. „Bízom abban, hogy a sokéves gazdasági stagnálás után jelentős ipari fejlődésnek indul a régió. Az új autópályák építése, valamint a nyitrai autóipari beruházás az egész térség gazdasági fellendülését elősegítheti” – mondta Klein Ottokár, Érsekújvár polgármestere. A gazdasági fórumon részt vettek érsekújvári magyar és szlovák képviselők, járásbeli polgármesterek, térségbeli kis- és középvállalkozók. A gazdasági fórum mintegy hetven résztvevőjét a szlovákiai cégalapítás jogi aspektusairól, a szlovákiai export hitellehetőségeiről, valamint a Kereskedelem-fejlesztési Hálózat kis- és középvállalkozóknak nyújtott szolgáltatásairól tájékoztatták.

Néveri Varagya Szilvia vállalkozó, az érsekújvári iroda vezetője elmondta, a regionális kirendeltség fő tevékenysége a gazdasági partnerkeresés és az exporttevékenység támogatása. Fordítási és tolmácsolási szolgáltatást, tárgyalások előkészítését és partnerkereső szolgáltatást kínálnak. Az érsekújvári regionális kirendeltség a Majzon téren nyitja meg irodáját, az érdeklődők a 0915/155 657-ös telefonszámon vagy a novezamky@tradehouse.hu – címen vehetik fel velük a kapcsolatot.

Önnek ajánljuk

Amnesty: A romák szegregációja a legnagyobb gond

Fal nyomott agyon egy 15 éves fiút Jókán

Újra iható a csapvíz Csicsón és Füssön

A szomszédos házakat is megrázta a robbanás Nyitra mellett

Szabadulna kritikusaitól a polgármester

VIDEÓ: Nem sokon múlt a tragédia a Szoroskőn

Legfrissebb galériák
Olvasta már?