Régió

Fizetőssé tennék a II. rendű utakat Nagyszombat megyében

Nagyszombat | A közlekedési minisztériumnál tíz, a teherforgalom részére szánt útszakasz kijelölését és útdíj bevezetését kéri a megye vezetése elsősorban a Galántai és a Dunaszerdahelyi járásban.
Marosi Bianka

2019. december 10. 15:22

út
- TASR-felvétel

Hosszú ideje szenvednek a megyei fenntartású II. és III. rendű utak teherforgalma miatt. Az elégtelen úthálózat és az állami utak modernizációja során felhalmozott adósság az oka annak, hogy a teherautók ezeken az utakon kénytelenek közlekedni. 

Egyre több a panasz

Az utak megépítésekor azonban nem számoltak ilyen nagy forgalommal, így mostanra nagyon sok útszakasz műszaki állapota nem kielégítő, illetve nem biztonságos.

„Az intenzív teherforgalom és annak kísérő jelenségei, például a kipufogógázok, a zaj, a rázkódás, az út statikájának megbontása, a gyalogosok és a kerékpárosok veszélyeztetése nagymértékben csökkenti a lakosság életminőségét, főként azokét, akik ezeknek az utaknak a közvetlen közelében laknak. Ezek a lakók gyakran fordulnak észrevételeikkel, panasszal vagy petícióval a megyéhez”

– fejtette ki Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke.

A probléma megoldásának érdekében a megye úgy döntött, javaslatot nyújt be a közlekedési minisztérium által készített törvény módosítására, amely az autópályák, a gyorsforgalmi utak, az I., a II. és a III. rendű utak meghatározását tartalmazza. 

10 kritikus szakasz

A megye egyúttal 10 olyan kritikus útszakasz kijelölését kéri a szaktárcától, amely a teherforgalmat szolgálná a Galántai és a Dunaszerdahelyi járásban. Négy olyan II. rendű, 142 km hosszú útszakasz van ezek között, amely párhuzamos az I. rendű utakkal. A további hat szakasz II. rendű, a hosszuk összesen 107 km. 

Fizetős II. rendű utak

Karolína Duckától, a közlekedési minisztérium szóvivőjétől megtudtuk, ha Nagyszombat megye autópályadíjat szeretne szedni a II. osztályú utakon, a Nemzeti Autópálya-társasággal kellene szerződést kötnie, ezzel együtt vállalnia kellene a bevezetés költségeit. Az útdíjból származó bevétel Nagyszombat megyét illetné, azonban az autópályadíj-rendszer üzemeltetéséért a Nemzeti Autópálya-társaságnak köteles lenne egy meghatározott részt befizetni. 

Egyeztetni kell

„Az intézkedés bevezetése előtt a megyének mérlegelnie kell, milyen előnyök és hátrányok származnának ebből, ugyanis nemcsak a teherforgalomra lenne hatással, hanem a helyi fuvarozó cégek kiadásait is megemelné. Emiatt tanácsos lenne ezt a lépést először velük megvitatni. A közlekedési minisztérium erről tájékoztatót küldött Nagyszombat megyének, amelynek alapján a megye enyhítette az elvi hozzászólását” – fejtette ki a szóvivő. 

Veszélyes forgalom

Egy felsőszeli lakos arról számolt be, hogy naponta közlekedik a Galánta és Felsőszeli közötti úton, de sokszor félelemmel telve teszi meg ezt a 8 kilométeres szakaszt: „Rengeteg a kamion, a pótkocsis teherautó, a nap bármely szakaszában. Az ember mellettük úgy érzi magát az úton, mintha egy kis konzervdobozban ülne. Ha sötét van, alig látni az út szélét, mert nincs megfelelően kijelölve. Nem beszélve arról, hogy sok helyen van leszakadva az úttest. Ha abba egy 40 tonnás autó belehajt, természetes, hogy meginog. Nem csoda, hogy rendszeresen történnek itt balesetek.”

Olvasónk, Nagy Eszter Nagymegyerről Nyárasd felé közlekedik gyakran. Elmondta, az Ekecs és Nyárasd közötti szakasz katasztrofális, különösen esős időben. „Alistálon keresztül is mehetnének Nyárasdra, úgy tudom, éppen a teherforgalom miatt volt korábban felújítva az útszakasz. Nyárasdon régebben is sok helyen volt leszakadva az úttest széle, amióta megépítették a csatornahálózatot a községben, még rosszabb. Hiába van a falu nagy részén 30 km/órás sebességkorlátozás, a teherautó-sofőrök nem tartják be, nagyon veszélyes a közlekedés arrafelé.”

Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Vágsellye

Bárki angyallá válhat az adventi időszakban

Zuzana Čaputová

Čaputová: A magyar és a lengyel álláspont sértheti Szlovákia érdekeit

Deáki

A túlélésért küzd a családi panzió

Boris Kollár

Pénteken hazaengedik a kórházból Boris Kollárt

színház

Nehéz feladat a műsor összeállítása

köhögés

Nem betegség, hanem tünet a köhögés

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.