Régió

Fejlesztések Gútán

Gúta | Utak és járdák újulnak meg, parkolókat alakítanak ki, fejlesztik az óvodát és kerékpárút is létesül azon beruházások nyomán, amelyek egy részét hitelből, más részét pályázati forrásból valósítják meg a városban nyáron, illetve ősszel.
V. Krasznica Melitta

2018. július 23. 08:20

A Štúr utcában térkővel rakják ki a járdákat   - A szerző felvétele

Az önkormányzat még tavaly döntött egy 600 ezer eurós hitel felvételéről, a hitelkeretet később 700 ezer euróra növelték. Ebből 100 ezret pályázati önrészek finanszírozására fordítanak.

Már javában zajlik a Štúr, valamint a Radnóti utca felújítása, mindkét beruházás évek óta napirenden volt a testületben. A Radnóti utcában megoldatlan volt az esővíz-elvezetés, pontosabban átemelő rendszerrel kellett volna működnie, de a számtalan helyen megrepedt, hordaléktól eltömített csövek nem feleltek meg a célnak és nagyobb esőzések után állt a víz az utcán. „Az úttest szélén ráccsal lefedett nyitott árok lesz, amely az esővíz elvezetésére szolgál – magyarázta Finta Zoltán, a városi hivatal vezetője. – Mivel a fedett árok az úttest részét képezi, nem lesz keskenyebb az utca. A felújítás részeként a szennyvízelvezető csöveket is lerakták az úttest alá, hogy a csatornarendszer kiépítésekor már ne kelljen az útburkolatot megbontani, és az optikai kábeleket is lefektették. A Radnóti utca rendbetétele 143 ezer euróba, a Štúr utcáé 188 ezer euróba kerül, mindkét utcában a járdák is megújulnak.” A hivatalvezető tájékoztatása szerint az útfelújításokat az augusztus 10-én kezdődő Gútai Búcsú és Vásár idejére szeretnék befejezni.

2018. június 14. 19:52

Lakások, üzletek, irodák lesznek a gútai Hotel Leonor helyén

További beruházás a focipálya öltözőinek, valamint a kultúrház szociális helyiségeinek rendbetétele, a tisztviselőház állagmegőrzése céljából az épület tetőszerkezetének cseréje és a Jednota üzletközpont mellett parkolók kialakítása. Nyitra, Pozsony és Győr–Moson–Sopron megye határon átnyúló pályázatának köszönhetően folytatódik a kerékpárút építése a Vág-hídtól a vízimalom térségéig a töltés koronáján; itt folyamatban van a közbeszerzés, a beruházás értéke 153 ezer euró. Néhány évvel ezelőtt Komárom és Gúta között épült ki a kerékpárút a Vág töltésének koronáján, erre kötődik az új kerékpárútszakasz.

Megújult környezet fogadja szeptemberben a gyerekeket a Tündérkert óvoda Brünni téri és Erdő utca 8. szám alatti részlegén is. A magyar kormány által támogatott Bethlen Gábor Alap pályázatán 54 millió forintot, kb. 173 ezer eurót nyert a város óvodafejlesztésre. A pénzből felújítják a Brünni téri épület villany- és fűtésrendszerét, mindkét helyen tereprendezést végeznek, új mászókák, csúszdák, hinták kerülnek az udvarokra. A Brünni téren fákat, cserjéket ültetnek, és közlekedési pályát is kialakítanak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Meghalt Grendel Lajos

GALÉRIA: Az európai parlamenti képviselőkkel tárgyaltak a kelet-szlovákiai mezőgazdászok

Több tonnás daru gázolt halálra egy nőt

Érdemes idén megkötni a lakástakarék-szerződést

2023-ban leáldozhat a pedagógusok kreditrendszerének

A fogadóirodák szerint ő lehet Mourinho utódja

Legfrissebb galériák
Olvasta már?