Régió

Lakások, üzletek, irodák lesznek a gútai Hotel Leonor helyén

Gúta | Januártól nincs szállodája a városnak, és úgy tűnik, egyhamar nem is lesz. Lévai Leonard, a Leonor Szálló tulajdonosa azt kérte az önkormányzattól, módosítsák a területrendezési tervet oly módon, hogy a szállodát többfunkciós épületté alakíthassák át, ahol lakások, üzlethelyiségek és irodák kapnának helyet.
V. Krasznica Melitta

2018. június 14. 19:52

Feladta a tulajdonos, januártól már nem üzemel a szálloda   - Képarchívum

Az önkormányzati ülésen a tulajdonos megjegyezte, nem könnyen és nem egyik pillanatról a másikra született meg a döntés a szálloda bezárásról. „Édesapám 1998-ban vásárolta meg az épületet, öt évig tartott, míg felújítottuk, majd néhány év múlva wellnesszel, kerthelyiséggel bővítettük – mondta. – Tisztában voltunk vele, hogy ez hosszú távú befektetés, de mire az egyik kölcsönt visszafizetnénk, addigra amortizálódnak a szobák, a berendezés, és újra és újra beruházni kell. Úgy érzem, a város sem adta meg az a löketet, hogy fenn tudjunk maradni.” Több képviselő a döntés ártértékelésére kérte a tulajdonost, emlékeztetve arra, hogy a közeli Naszvadon hamarosan strandfürdő nyílik, ami új lehetőséget jelenthet a gútai vendéglátás számára is. Lévai Leonard megismételte, semmiképpen nem akarnak a szállodaiparban tevékenykedni, és nem akarják ilyen célra bérbe se adni az épületet.

A képviselők 11 igen és három tartózkodás mellett jóváhagyták a területrendezési terv megnyitását, azzal a feltétellel, hogy a módosítással járó költségeket a kérvényezőnek kell állnia és saját területén parkolókat is kialakít.

2018. június 7. 17:52

Nem lesz Lidl Gútán
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Épülhetne az első felhőkarcoló

Amnesty: A romák szegregációja a legnagyobb gond

Bajnokok Ligája a tévében

Fal nyomott agyon egy 15 éves fiút Jókán

Szabadulna kritikusaitól a polgármester

VIDEÓ: Nem sokon múlt a tragédia a Szoroskőn

Legfrissebb galériák
Olvasta már?