Fejlesztések a galántai könyvtárban

Galanta
Galánta |

Olyan felújítások zajlanak a galántai könyvtárban, amellyel az olvasók és látogatók kényelmét szeretnék szolgálni. A közkedvelt könyvvásárt november elején tartanák.

A Művészeti Alap támogatásával 2019-ben kezdték el a könyvtár olvasótermének és tanulószobájának felújítását. „Tavaly 3 ezer euró támogatást kaptunk az alaptól a tanulószoba felújítására. Meg is vásároltunk hét könyvespolcot, asztalokat és egy pultot. Idén szerettük volna további bútorokkal kiegészíteni a meglévőket. A fenntartó, Nagyszombat megye hozzájárulásával ez meg is valósult, így be tudtuk fejezni a felújítást és fotelekkel egészítettük ki a berendezést” – mondta el a könyvtár igazgatója, Lívia Koleková, hozzátéve, ez a része a könyvtárnak rendkívül közkedvelt a nyugdíjasok körében, akik a folyóiratokat keresik leginkább, valamint a diákok is szívesen töltenek itt időt kutatómunkával.

Az intézmény a koronavírus ideje alatt a Közegészségügyi Hivatal ajánlása szerint kedd kivételével rövidített nyitvatartásban működik, tehát délután négyig várja az olvasókat. Kedden este hatig látogatható. „Egy műszakban dolgozunk, hogy kevesebb időt töltsenek az emberek a zárt térben, de szombaton is nyitva vagyunk, hogy aki hétköznap nem tud eljönni, az megtehesse szombaton. A közeljövőben úgynevezett bibliobox kihelyezésével is szeretnénk olvasóbarátabbá tenni könyvtárunkat, vagyis lehetővé tennénk számukra, hogy a nyitvatartási időtől függetlenül bármikor visszahozhassák a könyveket, és így akár el is kerülhessék a személyes kontaktust” – egészítette ki az igazgató.

A könyvtárban megújult a bejárati rész is, most pedig a gyerekrészleg felújítása zajlik. Mivel viszonylag kicsik a könyvtár egyes termei, így az érvényben lévő óvintézkedések miatt nem tudnak rendezvényeket szervezni az intézményben. „Hiába rendezhetnénk 50 fős rendezvényeket, ha a területi korlátozások ezt nem teszik lehetővé. A nyár folyamán a parkban több rendezvényt tudtunk szervezni, de most az időjárás miatt erre nincs lehetőség, így kénytelenek vagyunk felfüggeszteni bizonyos tevékenységeinket. Általában évente kétszer szervez az intézmény könyvvásárt. Terveik szerint november 2-án kezdődik a következő.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?