Év végéig elkészül a hulladékgyűjtő-udvar

Nagykapos |

<p>Az Ung-vidéki településen még év vége előtt átadják azt a szelektívhulladékgyűjtő-udvart, melyet a város nagyrészt európai uniós támogatásból építtetett meg.&nbsp;</p>

Nagykapos 2011 novemberében pályázott a környezetvédelmi minisztériumnál támogatásra az udvar kialakításához. A hozzájárulásból a Malom utcában levő városi tulajdonú parcella 2641 négyzetméteres területén szerették volna megépíteni a gyűjtőudvart úgy, hogy az ott álló épületet felújítják, valamint különböző berendezéseket, gépeket és eszközöket vásárolnak.

A pályázat ugyan sikeres volt, ám a beruházás megvalósítása csak három évvel később, idén tavasszal kezdődhetett el. A korábban lefolytatott közbeszerzési eljárásokban, illetve azok meghirdetésében a minisztérium formai és más, az időkerettel kapcsolatos hiányosságokat fedezett fel, amelyeket ki kellett javítani, ezért a szerződéseket is csak tavaly írhatták alá. 

Ifj. Gyimesi György, a Nagykaposi Városi Hivatal vezetője lapunknak elmondta, az építkezés kivitelezője egy bártfai vállalat lett, amely mostanra gyakorlatilag befejezte az 1 316 475,24 eurós fejlesztést. A gépek és berendezések beszállítóját nemrég szintén kiválasztották, a győztes egy marcelházai cég lett. A vállalattal kötött szerződés alapján a gépeket három hónapon belül kell szállítaniuk, így valószínűleg a hulladékgyűjtő-udvart – melyen kizárólag a településről összegyűjtött szemetet szelektálják – még év vége előtt átadják. 

A Nagykaposhoz közeli Királyhelmecen korábban 814 186,77 euró összköltséggel szintén szerettek volna hasonló hulladékgyűjtő-udvart kialakítani, de a város vezetését arról értesítették, hogy ugyan a pályázatuk mind formai, mind tartalmi szempontból megfelelt a kívánalmaknak, a beruházást – pénzhiány miatt – nem tudják támogatni. A város ezt követően a tárcát levélben a korábban hozott döntés felülbírálására kérte, de változást nem sikerült elérnie. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?