Régió

Élete végéig nem vezethet a királyhelmeci gázoló

Királyhelmec | A Kassai Kerületi Bíróság hat és fél éves letöltendő börtönbüntetésre ítélte azt a királyhelmeci férfit, aki 2016 augusztusában ittasan a járdán gázolt halálra egy háromgyermekes családanyát.
Leczo Zoltán

2018. április 16. 19:30

A 2016 augusztusában történt gázolásban egy háromgyermekes anya halt meg   - Képarchívum

A Kassai Kerületi Bíróság hat és fél éves letöltendő börtönbüntetésre ítélte azt a királyhelmeci férfit, aki 2016 augusztusában ittasan a járdán gázolt halálra egy háromgyermekes családanyát.

Közel két évvel ezelőtt a Bodrogköz központjában az akkor 54 éves Hetnerovič János VW Passatjával nagy sebességgel a járdán gázolt el két nőt és egy férfit, majd az autó a közelben parkoló kocsikba csapódott. A 35 éves T. M. Klaudia a helyszínen belehalt sérüléseibe, a másik áldozat, a 43 éves F. Mária súlyos, maradandó sérüléséket szenvedett, férje csak könnyebben sérült. A baleset után kiderült, hogy a gázoló részeg volt, vérében 1,67 ezrelék alkoholt találtak.

Tavaly a járásbíróság elsőfokú ítéletében a baleset okozóját hét év letöltendő börtönbüntetésre ítélte, és élete végéig eltiltotta az autóvezetéstől. A vállalkozó – aki az ítélet ellen később fellebbezett – nem tagadta, hogy a baleset előtti éjszakán italozott, elmondása szerint 6-7 féldecit fogyasztott. Az ivást reggel 3 óra körül hagyta abba, ám 9-kor már autóba ült. A történtekért a felelősséget megpróbálta részben utasára hárítani, aki szerinte, miközben cigarettáját kereste, rádőlt, s így megakadályozta abban, hogy elkerülje az ütközést. Hetnerovič a fellebbezését arra alapozta, hogy a bíróság az ítélet meghozatalakor nem vette figyelembe beismerő vallomását, és a már említett utasa részbeni „felelősségét”.

2018. április 11. 19:40

Kevesebb gondozó és magasabb gondozási díj Királyhelmecen

A Korzár napilap információi szerint a mostani tárgyaláson ismét elhangzott, hogy a szakértők véleménye alapján az autó a megengedett 50km/h helyett 78–82 km/h-val haladt, s a helyszínen semmiféle féknyomot nem találtak. Az új ítélet szerint – melyben figyelembe vették a beismerő vallomást – Hetnerovičnak hat és fél évet kell börtönben tölteni, az előzetesben töltött több mint hét hónapot beszámítják a büntetésbe. Az elítélt szabadlábra helyezését a büntetés felének letöltése után kérvényezheti.

A baleset okozóját a mostani testület is örökre eltiltotta az autóvezetéstől. Az ítélet kihirdetésekor a gázoló nem volt jelen, a balesetben elhunyt nő férje és édesanyja azonban igen.

Önnek ajánljuk

Kettős termékminőség: akár 2 millió euró is lehet a büntetés

Kihelyezett kiállítások Taksonyon és Tallóson

50 ezer eurót szavazhatunk meg az emlékművek felújítására

Pellegrini a beruházásokról is tárgyalni fog a japán miniszterelnökkel

A rendőrség érdekházasságokat leplezett le a nyitrai régióban

Hatalmas kárt okoztak a kürti gazdáknak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?