Régió

Egyelőre nem épül buszpályaudvar Királyhelmecen

Királyhelmec | Idén valószínűleg már nem kezdődik el a központi autóbuszpályaudvar építése a bodrogközi városban.
Leczo Zoltán

2018. június 13. 19:55

A Štefánik és a Stadion utca által határolt parcella iránt már korábban is érdeklődtek befektetők - Képarchívum

A Stadion és a Štefánik utca kereszteződésében található kb. 3700 négyzetméter alapterületű földterületen eredetileg 800 ezer eurós fejlesztés keretében épült volna pályaudvar, ám a költségvetés később 1 millió euróra bővült. A Kassa Megyei Önkormányzat támogatásával finanszírozandó beruházáshoz szükséges földterületek közül 600 négyzetméter régebben is az önkormányzat tulajdonában volt, 1600 négyzetmétert pedig 2017 tavaszán vásároltak meg egy magánszemélytől. További 1500 négyzetméter, illetve egy másik, 409 négyzetméter alapterületű parcella állami tulajdonban volt, de később ezekről is meg tudtak állapodni a Szlovák Földalappal.

2018. május 30. 19:54

Fizetniük kell a taxisoknak Királyhelmecen

Pataky Károly polgármestertől megtudtuk, a beruházás ebben az évben már nem kezdődik el, a fejlesztéshez ugyanis hiányzik néhány alapdokumentum, és egyelőre az sem tisztázott, hogy az autóbusz-pályaudvart ki építtetné fel. Az egyik elképzelés szerint a város lenne a beruházó, egy másik szerint viszont a település még a fejlesztés megkezdése előtt átadná a kiszemelt területet a beruházónak. A polgármester elmondása szerint az első variáció pénzügyi szempontból jobban megfelelne a településnek, de az sem kizárt, hogy más módon hasznosítják a területet, ugyanis egy külföldi befektető időközben már érdeklődött a parcella iránt. A polgármester tájékoztatása szerint a telekvásárlás és a tervdokumentáció elkészítése eddig kb. 60 ezer eurójába került a városnak, ám ezeket a tételeket a refinanszírozott projekt részeként visszaigényelhetnék. Az autóbusz-pályaudvar megépítése egyébként már régóta szerepel Kassa megye hosszú távú fejlesztési tervében.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Beiktatták hivatalába Zuzana Čaputovát - ÖSSZEFOGLALÓ

Jégesővel jönnek a viharok vasárnap

150 euróval nőhet a gyermekgondozási segély a dolgozó szülőknek

Čaputová magyarul is köszönetet mondott első, elnökként elmondott beszéde végén

Dankónak köszönhetően Čaputová beiktatásán is volt egy baki

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Legfrissebb galériák
Olvasta már?