Régió

Fizetniük kell a taxisoknak Királyhelmecen

Királyhelmec | Új, a taxisdrosztok használatát szabályozó helyi érvényű rendeletet fogadott el a bodrogközi település önkormányzata.
Leczo Zoltán

2018. május 30. 19:54

- Kép: Martin Domok/Plus 7 dní

Molnár Ildikó, a Királyhelmeci Városi Hivatal közigazgatási és szervezési osztályának vezetője úgy tájékoztatott, hogy a problémával idén azért kezdtek el újra foglalkozni, mert az elmúlt időszakban a város jó néhány olyan új parkolóhelyet alakított ki, melyek egy részét a taxisok ingyenesen, üzleti célokra vették igénybe. Egy korábban készült tervezet szerint naponta autónként és drosztonként 40 centet kellett volna fizetniük a taxisoknak, ám az elfogadott rendeletben már valamivel magasabb árak szerepelnek. A gyakorlatilag egy új, területhasználati adó kivetését lehetővé tévő dokumentum szerint autónként és parkolóhelyenként napi 1 eurót kérnek a szolgáltatóktól. Az önkormányzat egyelőre négy bérbe vehető drosztot jelölt ki, mindegyik a városháza melletti új parkolóban található. A rendelet részletesen szabályozza a bérlő kötelességeit is, melyek be nem tartásáért 6638 eurós bírság szabható ki.

2018. május 14. 19:41

Megújul az óvoda Királyhelmecen

Az osztályvezető hangsúlyozta, a mostani helyi érvényű rendelet életbe léptetése nem azt jelenti, hogy Királyhelmecen újra lesznek bérbe vehető parkolóhelyek. 2008-ban a korábbi városvezetés lehetővé tette a lakosok számára, hogy saját parkolóhelyet béreljenek. A szolgáltatást a fogyatékkal élők ingyen vehették igénybe, a nyugdíjasoknak havi 1,66 eurót, a többi polgárnak pedig havi 8,30 eurót kellett ezért fizetnie. Bár a kiadott helyek száma nem haladhatta meg a településen lévő összes parkolóhely 40 százalékát, és a városnak ebből a forrásból évente kb. 4000 euró bevétele származott, a rendeletet később vissza kellett vonni. A bérelhető parkolóhelyek kapcsán ugyanis olyan feszültségek keletkeztek a lakosok között, hogy az akkori önkormányzat jobbnak látta, ha lemond erről a pluszbevételi forrásról.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Percről percre: országszerte tüntetnek a Kuciak-gyilkosság évfordulóján

Kiska: Az Alkotmánybíróság az ország legfontosabb és legbefolyásosabb intézménye

A hasznos mikroorganizmusok szerepe egészségünk megőrzésében

Egy apa harca az igazságért

Galántán elmarad
 az U13-as teremtorna

Frissítve

A NAKA Alsóhatáron - gyilkosság gyanúja miatt őrizetben a polgármester

Legfrissebb galériák
Olvasta már?