Régió

Dunaszerdahelyen 908 gyerek született tavaly

Dunaszerdahely | Tavaly 908 újszülött jött a világra a dunaszerdahelyi kórházban, 461 lány és 453 fiú. Hat édesanyának ikrei születtek. A lányoknak legtöbben a Viktória, a Szofia és a Lara, a fiúknak a Dávid, a Máté és az Áron nevet választották.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. január 18. 20:30

A leendő szülőknek megvan a lehetőségük, hogy szülés előtti felvilágosító tanfolyamon vegyenek részt, ahol megtanulhatják, hogyan kezeljék a terhességet, a szülést és azt is, hogyan kell megfelelően gondoskodni az újszülöttről. Ezáltal jobban fel tudnak készülni a baba érkezésére a leendő szülők, hiszen elsajátítják a mindennapi teendőket, és megismerkednek a személyzettel és a szülészettel. A tanfolyamon 2018-ban 94 anyuka vett részt. 24 leendő anyuka vette igénybe a kórház speciális szolgáltatását, amelynek lényege, hogy az osztályos orvosokkal, nővérekkel közösen személyre szabott szülési tervet készítenek, kezdve a szülészetre való érkezéstől az újszülöttről való gondoskodásig.

 

2019. január 18. 17:16

Tavaly 1122 gyerek született a rimaszombati kórházban

Tavaly első alkalommal rendezték meg a szülészeti osztály nyílt napját, amelyen várandós anyák, gyereket tervező párok vettek részt. Az érdeklődők körbejárták a szülészeti osztályt, találkoztak a személyzettel, az orvosokkal, és kérdéseket tehettek fel az illetékeseknek. A nyílt napot idén is megrendezik.

A dunaszerdahelyi kórház szülészeti osztálya tavaly Nagyszombat megye legjobb szülészetének bizonyult a Health Policy Institute (HPI) felmérése alapján, amelyet a www.rodinka.sk portállal készítettek elő.

A Svet zdravia társaság és lapunk kiadója a Penta befektetési csoport céghálózatának tagja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Menyhárt azt mondja, nehezebb volt visszalépni, mint elindulni

Frissítve

Kiska: a KTAG elleni eljárás Fico bosszúja

Trnava–DAC derbi a tévében

Le kell bontani a szeredi hidat

Bugár már unja, hogy neki kell kibékítenie a közjogi méltóságokat

Már ketten meghaltak Nyitrán influenzában

Legfrissebb galériák
Olvasta már?