Régió

Tavaly 1122 gyerek született a rimaszombati kórházban

Rimaszombat | A Svet zdravia egészségügyi hálózathoz tartozó rimaszombati kórházban tavaly összesen 1122 gyerek született, közülük 562 lány és 560 fiú. Tíz anyuka ikreket hozott világra. Erről Jana Fedáková, a Svet zdravia kommunikációs munkatársa tájékoztatta a TASR hírügynökséget pénteken.
TASR

2019. január 18. 17:16

2016-ban 1130, 2017-ben 1215, tavaly pedig 1112 szülést vezettek le a rimaszombati kórházban. „A hálózathoz tartozó kórházak közül az iglói és a galántai után a rimaszombatiban a legmagasabb a születések száma” – állapította meg Fedáková.

Hozzátette: a leggyakoribb, újszülötteknek adott lánynevek tavaly a Sofia, Ema és Viktória voltak, a fiúnevek közül pedig a Tomáš, Matej és Sebastián dominált.

A leendő szülőknek a kórház felkészítő tanfolyamot is biztosít. „Megtudhatják, hogyan birkózhatnak meg a terhességgel és magával a szüléssel, valamint hogy hogyan kell gondoskodni a kisbabáról. A jövevény érkezésére így sokkal jobban fel tudnak készülni, gyakorlati készségeket sajátíthatnak el és megismerkedhetnek a szülészeti osztály termeivel és személyzetével is” – fejtette ki Fedáková, hozzátéve: a kurzust tavaly 127 kismama látogatta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Menyhárt azt mondja, nehezebb volt visszalépni, mint elindulni

VIDEÓ: Lerombolták Escobar volt drogbáró házát, elég volt a narkótúrákból

Trnava–DAC derbi a tévében

Le kell bontani a szeredi hidat

Már ketten meghaltak Nyitrán influenzában

A Spartak nem hajlandó a Téglamezőn játszani

Legfrissebb galériák
Olvasta már?