Régió

Bővítik a jégexpresszt

Kassa | Két héttel ezelőtt indult el a Kassa és a Szlovák Paradicsom között közlekedő jégexpressz első szerelvénye, de olyan nagy az érdeklődés iránta, hogy a kezdeményezés ötletgazdái máris növelik a szerelvény kapacitását.
Németi Róbert

2018. július 20. 19:42

Az utasok nagyon megszerették a vonatot - Németi Róbert felvétele

Lenka Vargová Jurková, a Kassai Régió Turizmus igazgatója elmondta, mától 170 ülőhely lesz a klimatizált járaton. (A szerelvény eddig mindössze nyolcvan utast szállított). Újítás az új, iglóhegyi (Mlynky) megálló is. A jégexpressz szeptember 1-jéig minden szombaton 7.56-kor indul a kassai vasútállomásról Dobsina felé. Sehol sem kell átszállni, és Sároskőszeget (Kysak), Margitfalvát (Margecany), Imrikfalvát (Dedinky), Stracenát (Stratená) és Iglófehérhegyet érintve az utasok sok érdekes helyre ellátogathatnak. A bodrogközi Lint Csaba két gyermekével és feleségével már kipróbálta a jégexpresszt, elmondása szerint nagyon élvezték a túrát. „Mivel a gyerekeink még nem voltak a dobsinai jégbarlangban, úgy gondoltuk, ez a vonat nagyon jó lehetőség. Kipróbáltuk, megszerettük, és valószínű, hogy egyszer még visszatérünk” – nyilatkozta a bélyi férfi. A vonat 18.40-kor indul vissza a végállomásról Kassára.

 

2018. július 18. 19:14

Szaunát építenek a szepesi vár melletti erdő közepén
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A sárosfai gáz nyomában

A D4-es és az R7-es építése miatt további forgalomkorlátozással kell számolni

Holttestet találtak egy parkoló autóban Füleken

A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek

Mistrík, Čaputová és Mikloško Šefčovič és a Smer összefonódására figyelmeztetnek

Közel 200 Fidesz-ellenes tiltakozás lesz

Legfrissebb galériák
Olvasta már?