Régió

Bodrogközi és Ung-vidéki körúton járt tegnap Andrej Kiska

A köztársasági elnök először Nagykaposra látogatott, de járt a királyhelmeci kórházban és a tiszacsernyői átrakóállomáson is.Nagykapos/Királyhelmec/TiszacsernyőA kelet-szlovákiai régióba látogatott tegnap Andrej Kiska köztársasági elnök.Tizenkét környékbeli és három külföldi speciális alapiskola rés
ÚJ SZÓ ONLINE

2016. június 10. 19:00

A köztársasági elnök először Nagykaposra látogatott, de járt a királyhelmeci kórházban és a tiszacsernyői átrakóállomáson is.

Nagykapos/

Királyhelmec/

Tiszacsernyő

A kelet-szlovákiai régióba látogatott tegnap Andrej Kiska köztársasági elnök.

Tizenkét környékbeli és három külföldi speciális alapiskola részvételével zajlott Nagykaposon a mentálisan sérült gyerekek számára rendezett 7. Nagykaposi Kulturális és Sportünnepség. Andrej Kiska köszöntő beszédében a segítségre szoruló gyermekekre hívta fel a figyelmet. „Odafigyelésre és segítségre szorulnak azok az emberek, akik kevésbé szerencsések. Ha összefogunk, sokat segíthetünk nekik. Törekedni kell arra, hogy a problémákkal küzdő fiatalok is teljes, egészséges életet élhessenek. Remélem, ezt a számukra rendezett ünnepséget is egyre többen fogják támogatni, és abban is bízom, hogy egyre több iskola bekapcsolódik” – mondta Kiska. Elmondta azt is, hogy zempléni látogatása során az emberek többsége a növekvő munkanélküliség, a hanyatló infrastruktúra miatt panaszkodott. „Sajnos ebből a régióból is sok fiatal elvándorol, de biztató, hogy, nem egy visszatér közülük. Nagykapos polgármesterével arról beszélgettünk, szomorú, hogy olyan vállalatok mentek tönkre, amelyek évekkel ezelőtt még ezreket foglalkoztattak. Hasonló problémákkal találkozhatunk a vasútnál, de gondok vannak az itteni egészségügyi rendszerrel is” – magyarázta Kiska.

A köztársasági elnök a sportrendezvényről a Nagykapos közelében található Eustream vállalatba látogatott, ahol az Oroszországból Európába szállított földgázzal kapcsolatos problémákról szólt. Említést tett Szlovákia gázellátásáról is. Végezetül azt mondta, a vállalatnál tett látogatás sok emléket elevenített fel benne, mert korábban ő is hasonló gázmérő berendezésekkel foglakozott.

Az államfő útja Ung-vidéki látogatása után a Királyhelmeci Városi Hivatalba, onnan a helyi kórházba vezetett. Királyhelmecen is az egyre növekvő munkanélküliség volt a fő téma „A térség számára nem az ipari parkok kiépítése, hanem a régi mesterségek és a mezőgazdaság fellendítése jelenthetné a megoldást” – jelentette ki az elnök. A kórház igazgatóságával az egészségügy helyzetről tárgyaltak. Az államfő körútja Tiszacsernyőben ért véget, ahol a Cargo vasúti teherszállítási vállalat vezetőivel találkozott.

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Komárom

Gyűjtsünk szemetet, de okosan

Matovič

„Díjazták” Matovič szexista kijelentését

Vályi Horváth Erika

Könyveket fordít, irodalommal gyógyít

koronavírus-vakcina

Vakcináció: 3050 jelentést kapott eddig a ŠÚKL lehetséges mellékhatásokról

Dunaszerdahely

Részleges iskolanyitás sok rögtönzéssel

koronavírus-vakcina

Már a 45 év felettiek is regisztrálhatnak az oltásra

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.