Régió

Az újszülöttosztály kapja a koszorúra szánt pénzt

Dunaszerdahely | Vrezgó Erzsébet gyermekorvost egy három és fél éves betegség után veszítette el családja. Halálhírét megdöbbenve fogadták az egész Dunaszerdahelyi járásban.
author
Kürthy Judit

2022. szeptember 12. 20:15

A gyászoló család átadta az összegyűjtött pénzösszeget a dunaszerdahelyi kórház újszülött osztályának (fotó: a Dunaszerdahelyi Kórház képarchívuma)
A gyászoló család átadta az összegyűjtött pénzösszeget a dunaszerdahelyi kórház újszülött osztályának (fotó: a Dunaszerdahelyi Kórház képarchívuma)

Egy szép összeg gyűlt össze

Tudták előre, hogy végső búcsúján rengetegen megjelennek és a sok részvétnyilvánítás mellett nagy mennyiségű koszorúk sorakoznak majd sírhantja felett. A jótékonyság gondolata lányában, Csoltko Katalin doktornőben és lánya férjében, Kovács Béla mentőtisztben merült fel, hogy a virágok és koszorúk árát összegyűjtve a beteg gyermekeknek, a Dunaszerdahelyi Kórház újszülött osztályának adják.

Munkásságának méltó befejezéseként a tiszteletére szánt koszorúk, virágok értékét jótékonysági célból felajánlhatják a dunaszerdahelyi kórház újszülött osztályának javára. Adományaikat a nagymegyeri katolikus temető ravatalozójánál felállított urnába helyezhetik el.

 – írja Csoltko Katalin édesanyja közösségi oldalán. 5000 euró gyűjt össze a részvétnyilvánításokból az osztály számára és már formálisan át is adták a kórháznak. Hálásak minden adományozónak.

Szinte elájultunk attól, hogy mennyien támogatták a kezdeményezést. Testvérem a gyerekekért élt. 20 évig képviselőként is tevékenykedett Nagymegyeren, a szociális ügyekért felelős testületben is szerepet vállalt. Abból állt az egész élete, hogy adjon és osszon.

– mondja Csepi Katalin, a doktornő húga. A gyűjtés már korábban befejeződött, de aki a temetés után megszólította a családot, azokat az összegeket még elfogadták.

Vrezgó Erzsébetet egész Dunaszerdahelyi járás gyászolja. Személyében egy szerető gyermekorvost veszítettek el (A család képarchívuma)
Vrezgó Erzsébetet egész Dunaszerdahelyi járás gyászolja. Személyében egy szerető gyermekorvost veszítettek el (A család képarchívuma) 

Fehér és orgona színű lufikkal búcsúztatták

MUDr. Vrezgó Erzsébet gyermekorvost 2022. augusztus 25-én kísérték utolsó útjára a nagymegyeri temetőben.

A szertartás végén fehér és lila lufikat engedtünk szabadjára, amivel egyrészt az elengedést, másrészt a sok-sok kisgyermek háláját szerettük volna szimbolizálni édesanyám emlékére. A fehér volt az egyik kedvenc színe, a halványlila pedig évek óta a gyermekrendelő falát színesítette, hogy a kis betegeket felvidítsa.

– mondja Csoltko Katalin, aki szerettel viszi tovább elhunyt édesanyja praxisát. Vrezgó Erzsébet egész életét a gyermekgyógyászatnak szentelte. Olyan perifériára szorult gyermekeken is segített, akik máshogy nem juthattak volna egészségügyi ellátáshoz. Folyamatosan a betegek rendelkezésére állt, amit a szervezete is megérzett. Három és fél évvel ezelőtt daganatos betegséget diagnosztizáltak nála, ami az utolsó fél évben egyre rosszabodott.

Eltávozott közülünk egy nagyszerű ember. Reméljük, hogy tudta és tudja mennyi hálával és milyen nagy szeretettel gondolunk rá. Munkáját mindig lelkiismeretesen, önzetlenül végezte, betegei éjjel-nappal, hétvégén és ünnepnapokon is számíthattak rá. Köszönjük Doktornő, hogy mindig ott volt, amikor szükség volt rá. Köszönjük önzetlen szerepvállalását városunk közéletében, valamint a gyermekgyógyászat területén végzett több évtizedes kitartó munkáját Nagymegyer város és a dunaszerdahelyi járás egész területén. Biztosak vagyunk abban, hogy még a gyermekeink is ismerni fogják a nevét.

– írja a város vezetése részvétnyilvánításában. A család fájdalma ugyan még nagyon friss, azonban hallva a sok kedves szót és köszöneteket, azon gondolkodnak, hogy valamilyen formában megemlékezzenek a szeretett doktornőről, akire életében bármikor számíthattak.

Ő nem akárki volt. Még utolsó útjával is segítette a gyermekeket. Januártól fordult rosszabbra a betegsége, de mi még akkor is bizakodtunk, mert hatalmas életenergiával bírt. De ez sajnos nem volt elég.

– mondja a testvére.

A polgármesteri díj

Vrezgó Erzsébet gyermekorvost augusztus 19-én a Szenti István Napokon kitüntette Holényi Gergő, Nagymegyer polgármestere, amit akkori távollétében lánya vett át. Halálhíre vasárnap virradóra érkezett meg. Nagy népszerűségnek örvendett a megyeriek körében és az egész Dunaszerdahelyi járásban. Munkáját mindig lelkiismeretesen és kitartóan végezte. Egész családja, hozzátartozói, barátai és kis betegei is gyászolják elvesztését.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
nrsr k

A kisebbségi törvény nem szerepel a kormány jogalkotási tervében, Gyimesire bízták az átdolgozását

ellatas

Felmérés: A többség ragaszkodik az ingyenes egészségügyi ellátáshoz

tej k

Rekordárat fizethetünk a tejért

Különös haláleset Nyitrán

TRAGÉDIA: Rejtélyes körülmények között halt meg egy férfi, miután meglátogatta a barátját

putyin kp

Putyin olyan akadályba ütközött, amire senki sem számított

új szó

Miről ír a szerdai Új Szó?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.