Aláírásokkal kérik a magyar kormányt, vessen véget az illegális migrációnak

Aláírásgyűjtéssel kérik a magyar kormány arra, vessen véget az illegális migrációnak

Ma Ipolyhídvégen (Ipeľské Predmostie, Nagykürtösi járás) Baki Attila és Bojtoš Tamás „Kérelem Magyarország Kormánya felé” címmel aláírásgyűjtést kezdeményezett a déli járásokban kialakult menekülthelyzet megoldásában nyújtandó segítségkéréssel kapcsolatban.

A sajtótájékoztatón részt vett Ipolyhídvég polgármestere, Lestyánszky Viktor is, aki támogatja a kezdeményezést.

A gyűjtés kezdeményezői az elmúlt hetek tapasztalatait összegezve rámutattak arra, hogy a napi szinten megjelenő menekültcsoportok amellett, hogy csak a populista szónokoknak kedveznek, a helyi lakosok körében félelmet ébresztenek. Szorgalmazzák, hogy konstruktív megoldás szülessen a kialakult helyzetre, és több menekültcsoport ne érkezzen Szlovákia déli, határmenti területeire. Az aláírásokkal arra kérik a magyar kormányt, hogy miután az illegális határátlépést elkövető személyek Magyarországon keresztül érkeznek Szlovákiába, tegye meg azokat a szükséges intézkedéseket – ha kell a szomszédai segítségével –, amelyek az itt élő emberek „mindennapi életét biztonságosabbá teszik”.

Az aláírás kezdeményezői elmondták, minden településen – Párkánytól  Rozsnyóig – terveznek aláírást gyűjteni.

A magyar kormány felé intézett kérés a következő:

„Kérelem Magyarország Kormánya felé! Naponta tömegével jönnek falvainkba és városainkba a harmadik országból érkező migránscsoportok Magyarország területéről. Ezért mi, a felvidéki magyar közösség tisztelettel arra kérjük Magyarország Kormányát, hogy állítsa meg ezt a migránsáradatból ránk leselkedő veszélyt, melynek nap mint nap ki vagyunk téve. Az itt élő magyar közösség hasonló veszélyt eddig még sosem tapasztalt. Bízunk benne, hogy kérelmünk megértésre és támogatásra talál Magyarország Kormányánál.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?