Agyagdukát megvásárlásával segíthetünk a rászorulókon

Agyagdukát 2023
Nagyszombat/Szered/Galánta/Dunaszerdahely/Vágsellye |

A Nagyszombat Főegyházmegyei Karitász önkéntesei nyolc városban gyűjtenek adományokat a rászorulóknak december 12-én. Az adakozás online folytatódik a szervezet honlapján az év végéig.

Segítek, mert tudok mottóval szervez gyűjtést a Szlovák Katolikus Karitász 2023. december 12-én. Az Agyagdukát 2023 (Hlinený dukát 2023) első, kísérleti évfolyamában 35 szlovákiai város vesz részt. Michaela Matušková, a Nagyszombat Főegyházmegyei Karitász (Trnavská arcidiecézna charita) PR menedzsere arról tájékoztatta az Új Szót, hogy Nagyszombat megye területén hét település, a megyeszékhely, Vágújhely, Pöstyén, Galgóc, Szered, Galánta és Dunaszerdahely, illetve Vágsellye utcáin találkozhatnak a lakosok a szervezet önkénteseivel.

„Az agyagdukát mint ősi fizetőeszköz, a szolidaritás, a szeretet és a segítségnyújtás értékét hivatott jelképezni napjainkban. A jótékonysági szervezet kifejezi elkötelezettségét a rászorulók megsegítése iránt. Az Agyagdukát 2023 kollekció arra emlékeztet minket, hogy mindenkinek megvan az ereje ahhoz, hogy jobbá tegye a világot”

– fogalmazott.

Miroslav Dzurech, a Szlovák Katolikus Karitász főtitkára hozzátette:

„Tanúi vagyunk annak, hogy sok ember nehéz körülmények között él, és sürgősen szüksége van a támogatásunkra. A szenvedőkkel való hosszú távú szolidaritás elengedhetetlen. Az Agyagdukát 2023 gyűjtés lehetőséget ad arra, hogy közösen vegyünk részt ebben a fontos küldetésben.”

Nagyszombatban hét, Pöstyénben öt, a többi városban pedig három helyen adhatják le a lakosok pénzadományaikat, továbbá december 31-ig a charita.darujme.sk/hlineny-dukat-2023 oldalon is lehet adakozni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?