A bodrogközi polgármesterek holnap egyeztetik az országos tesztelés részleteit

tesztelés keleten
Királyhelmec/Kistárkány |

Az országos tesztelés kapcsán a kelet-szlovákiai polgármestereket is megszólítottuk, de mivel legtöbbjük még semmilyen tájékoztatást sem kapott az illetékes szervektől, csak néhányan tudtak nyilatkozni szerkesztőségünknek. Bálint Csilla, Kistárkány polgármestere szerint minden tőlük telhetőt megtesznek a lakosok egészsége és a tesztelés sikeres végrehajtása érdekében. 

„Egyelőre mi is a sötétben tapogatózunk, semmi konkrétumot nem tudunk. Az viszont biztos, hogy a településünk viszonylag jó helyzetben van, a tartalékainkat tekintve az egészségügyi kellékek és a tesztelés végrehajtáshoz szükséges munkások, önkéntesek terén jól állunk. Mivel a járási hivatal válságstábja tudtommal ma ülésezik, a környékbeli polgármestereket pedig csak holnap fogják tájékoztatni, a pontos részleteket még én sem tudom. A teszteléssel járó költségeket tekintve fontos elmondani, hogy jobb esetben minden településnek vannak tartalékai, így a váratlan kiadásokat is tudjuk fedezni. Az első körben megrendezett országos tesztelés során keletkezett költségeinket már kárpótolta a kormány, bízunk benne, hogy ez most sem lesz másképp. Mivel a korábbi tesztelésen szinte napról napra változtak a rendeletek és kaotikus volt a helyzet, a lakosokat sem tudtuk kellőképpen informálni. Pontosan ezt szeretnénk most elkerülni, ezért a lakosainkat csak a hét második felében, biztos információk birtokában szeretnénk értesíteni“ – közölte lapunkkal a falu polgármestere. Leczo Zoltán, Királyhelmec város marketing- és sajtóreferense az Új Szónak megerősítette, hogy az országos tesztelés részleteiről holnap reggel, a városi hivatal épületében fogják tájékoztatni a környékbeli települések polgármestereit. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?