PR CIKKEK

Hogyan legyünk sikeresek egy elektronikai szaküzlet állásinterjúján?

Dagmar Polievková HR-menedzserrel beszélgettünk
author
ÚJ SZÓ ONLINE

2020. április 2. 16:16

planeo

Állásinterjúra készül egy elektronikai szaküzletbe? Ha megfogadja Dagmar Polievková, a PLANEO Elektro humánerőforrás-igazgatójának tanácsait, nem csak az elektronikai szaküzletekben járhat sikerrel.

Az interneten számos általános tanácsot találunk azzal kapcsolatban, hogyan járjunk sikerrel egy állásinterjún. Azonban minden pozíciónak megvannak a sajátosságai. Szlovákia leggyorsabban fejlődő elektronikai termékeket árusító kiskereskedelemi hálózatának munkatárásával, Dagmar Polievkovával megvizsgáljuk, milyen specifikumai vannak egy állásinterjúnak, ha elárusítói pozícióra pályázunk.

paleo

„A  sikeres interjú alapfeltétele, hogy a pályázó érdeklődjön az elektronika iránt, legyen emberbarát és lelje örömét az elárusításban. Nem kell szakértőnek lennie és nem fontos, hogy minden területen kiismerje magát. Van, aki a telefonokhoz ért, mást inkább a mixerek és a testápoló termékek érdeklik. A többi tudást pedig át tudjuk adni. Az elárusító elsősorban emberekkel dolgozik. A természetes segítőkészség, a  türelem, a kommunikációs készség kulcsfontosságúak, ezeket azonban mi nem tudjuk megtanítani. Ha a  beosztott nem élvezi a munkáját, az ügyfél érzi, rossz benyomást kelt benne és nem tér vissza többé. Ellenben, ha az eladó szereti a munkáját, lelkesedését átadja a vevőnek és ez a fizetési szalagján is megmutatkozik“ – mondta Dagmar Polievková, majd hozzátette, az elárusítói munka nem korosztályhoz kötött. „Minden generáció azzal tud hozzájárulni ahhoz, hogy az üzlet nyereséges legyen, hogy a saját nyelvén szólítja meg a korosztályát, ezáltal emberközelibbé teszi a  modern elektrotechnikát, gyakran segít az ügyfeleknek javítani jelenlegi életminőségükön, azzal, hogy a  dolgokat érthetően magyarázza el és szakmai tanácsot tud adni “ – tette hozzá.

Mit tartalmazzon az életrajz és a motivációs levél?

A szokásos információkon kívül, mint az elérhetőség, végzettség, munkatapasztalatok említse meg az eladással és az elektronikával kapcsolatos tapasztalatait, munkagyakorlatát, diákmunkáját, szerződéses munkáját, szülői szabadságát is. Még a hobbija is közelebb viheti az áhított célhoz. „Mindig van lehetőségünk új dolgokat tanulni, ezért fontos a tanulásra való hajlandóság, ugyanis a fejlődés gyors tempóban halad előre” – hangsúlyozta D. Polievková. Manapság az életrajzhoz általában motivációs levelet is csatolunk, melyben röviden leírjuk, mi motivált bennünket arra, hogy jelentkezzünk az adott pozícióra. A motivációs levélben ne felejtse el megemlíteni, miért akar az adott társaságnál dolgozni. „Miért szeretne a PLANEO Elektrónál dolgozni, ez a kérdés minden állásinterjún elhangzik. Gondolkodjon el a beutazási lehetőségekről is 50 üzletünk egyikébe, és készüljön kérdésekkel. Nincs rossz kérdés, az érdeklődést mindig értékeljük – mondta. A benyújtás előtt érdemes az életrajzot és a motivációs levelet helyesírási és stilisztikai szempontból is ellenőrizni.

planeo

Mire számítsunk a meghallgatáson?

Az állásinterjúra készüljön fel lelkiismeretesen. Már az első benyomás is eldöntheti, hogyan végződik az interjú. A  megjelenése és a  fellépése ugyanolyan fontosak, mint az ismeretei. Ha ehhez hozzáad egy köszöntést, mosolyt, aktívan figyel és kérdez, mondhatni, nyert ügye van. Az elárusítói munkakörben a személy teljes benyomása kulcsfontosságú. Ha jó benyomást kelt az állásinterjút készítőben, jó esélye van a sikerre. Dagmar Polievková megosztotta velünk, mire számíthatunk még egy állásinterjún a PLANEO Elektrónál. „A jelentkezőknek bemutatjuk a cégünk értékrendszerét és céljait, a javadalmazási rendszert és a munkavállalói juttatásokat. A jelentkezőktől azt várjuk el, hogy behatóbban meséljenek a munkatapasztalataikról, a képességeikről. Vessék be magukat, győzzenek meg bennünket arról, hogy ők a mi embereink.” A PLANEO Elektro állásinterjúinak sajátossága egy esettanulmány, amelyben az interjúalanyoknak demonstrálniuk kell, hogyan adnának tanácsot az ügyfeleknek egy elektromos készülék kiválasztásában, és hogyan adnák el neki. „Nem a pályázó elsődleges tudása érdekel bennünket, hanem a hozzáállása, a kommunikációs és problémamegoldó képessége, találékonysága. Előfordul, hogy itt bukkanunk rá a pályázó rejtett tehetségére, ami az önéletrajzból és az interjú során nem derült volna ki.”

Bónuszok és juttatások

A sikeres pályázók a PLANEO Elektrónál képzéseken vesznek részt, és fokozatosan bővítik tudásukat egy kidolgozott termék- és értékesítési tréningrendszerben. Mivel a beosztottak főleg elektronikával foglalkoznak, magától értetődő, hogy e-learninget – online tréningrendszert használnak a tanuláshoz. Ezenkívül motiváló juttatások várnak a sikeres bejutókra, prémiumok, átlagon felüli hozzájárulás az étkeztetéshez, hűség- és alkalmazotti kedvezmény az elektronikai cikkekre, de akár karórákra vagy hangszerekre is. „Az ambiciózus beosztottaknak lehetőségük van a munkahelyi előmenetelre. A vezetői pozíciók betöltésekor az alkalmazottak vannak az első helyen” – tette hozzá Dagmar Polievková, a PLANEO Elektro humánerőforrás-igazgatója.

planeo

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
korrupció

Kiábrándultunk a becsületes életből

Eduard Heger Igor Matovič

Döntenek az inflációs csomagról

talaj menti fagy k

Talaj menti fagyra figyelmeztetnek

Esterházy János

Esterházy János és kora

koronavírus-vakcina

Kötelező és ajánlott oltások Szlovákiában

Premier League
Frissítve

Premier League – Kétgólos hátrányból fordított és bajnok a Manchester City

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.