PR CIKKEK

Hogyan legyünk sikeresek egy elektronikai szaküzlet állásinterjúján?

Dagmar Polievková HR-menedzserrel beszélgettünk
ÚJ SZÓ ONLINE

2020. április 2. 16:16

planeo

Állásinterjúra készül egy elektronikai szaküzletbe? Ha megfogadja Dagmar Polievková, a PLANEO Elektro humánerőforrás-igazgatójának tanácsait, nem csak az elektronikai szaküzletekben járhat sikerrel.

Az interneten számos általános tanácsot találunk azzal kapcsolatban, hogyan járjunk sikerrel egy állásinterjún. Azonban minden pozíciónak megvannak a sajátosságai. Szlovákia leggyorsabban fejlődő elektronikai termékeket árusító kiskereskedelemi hálózatának munkatárásával, Dagmar Polievkovával megvizsgáljuk, milyen specifikumai vannak egy állásinterjúnak, ha elárusítói pozícióra pályázunk.

paleo

„A  sikeres interjú alapfeltétele, hogy a pályázó érdeklődjön az elektronika iránt, legyen emberbarát és lelje örömét az elárusításban. Nem kell szakértőnek lennie és nem fontos, hogy minden területen kiismerje magát. Van, aki a telefonokhoz ért, mást inkább a mixerek és a testápoló termékek érdeklik. A többi tudást pedig át tudjuk adni. Az elárusító elsősorban emberekkel dolgozik. A természetes segítőkészség, a  türelem, a kommunikációs készség kulcsfontosságúak, ezeket azonban mi nem tudjuk megtanítani. Ha a  beosztott nem élvezi a munkáját, az ügyfél érzi, rossz benyomást kelt benne és nem tér vissza többé. Ellenben, ha az eladó szereti a munkáját, lelkesedését átadja a vevőnek és ez a fizetési szalagján is megmutatkozik“ – mondta Dagmar Polievková, majd hozzátette, az elárusítói munka nem korosztályhoz kötött. „Minden generáció azzal tud hozzájárulni ahhoz, hogy az üzlet nyereséges legyen, hogy a saját nyelvén szólítja meg a korosztályát, ezáltal emberközelibbé teszi a  modern elektrotechnikát, gyakran segít az ügyfeleknek javítani jelenlegi életminőségükön, azzal, hogy a  dolgokat érthetően magyarázza el és szakmai tanácsot tud adni “ – tette hozzá.

Mit tartalmazzon az életrajz és a motivációs levél?

A szokásos információkon kívül, mint az elérhetőség, végzettség, munkatapasztalatok említse meg az eladással és az elektronikával kapcsolatos tapasztalatait, munkagyakorlatát, diákmunkáját, szerződéses munkáját, szülői szabadságát is. Még a hobbija is közelebb viheti az áhított célhoz. „Mindig van lehetőségünk új dolgokat tanulni, ezért fontos a tanulásra való hajlandóság, ugyanis a fejlődés gyors tempóban halad előre” – hangsúlyozta D. Polievková. Manapság az életrajzhoz általában motivációs levelet is csatolunk, melyben röviden leírjuk, mi motivált bennünket arra, hogy jelentkezzünk az adott pozícióra. A motivációs levélben ne felejtse el megemlíteni, miért akar az adott társaságnál dolgozni. „Miért szeretne a PLANEO Elektrónál dolgozni, ez a kérdés minden állásinterjún elhangzik. Gondolkodjon el a beutazási lehetőségekről is 50 üzletünk egyikébe, és készüljön kérdésekkel. Nincs rossz kérdés, az érdeklődést mindig értékeljük – mondta. A benyújtás előtt érdemes az életrajzot és a motivációs levelet helyesírási és stilisztikai szempontból is ellenőrizni.

planeo

Mire számítsunk a meghallgatáson?

Az állásinterjúra készüljön fel lelkiismeretesen. Már az első benyomás is eldöntheti, hogyan végződik az interjú. A  megjelenése és a  fellépése ugyanolyan fontosak, mint az ismeretei. Ha ehhez hozzáad egy köszöntést, mosolyt, aktívan figyel és kérdez, mondhatni, nyert ügye van. Az elárusítói munkakörben a személy teljes benyomása kulcsfontosságú. Ha jó benyomást kelt az állásinterjút készítőben, jó esélye van a sikerre. Dagmar Polievková megosztotta velünk, mire számíthatunk még egy állásinterjún a PLANEO Elektrónál. „A jelentkezőknek bemutatjuk a cégünk értékrendszerét és céljait, a javadalmazási rendszert és a munkavállalói juttatásokat. A jelentkezőktől azt várjuk el, hogy behatóbban meséljenek a munkatapasztalataikról, a képességeikről. Vessék be magukat, győzzenek meg bennünket arról, hogy ők a mi embereink.” A PLANEO Elektro állásinterjúinak sajátossága egy esettanulmány, amelyben az interjúalanyoknak demonstrálniuk kell, hogyan adnának tanácsot az ügyfeleknek egy elektromos készülék kiválasztásában, és hogyan adnák el neki. „Nem a pályázó elsődleges tudása érdekel bennünket, hanem a hozzáállása, a kommunikációs és problémamegoldó képessége, találékonysága. Előfordul, hogy itt bukkanunk rá a pályázó rejtett tehetségére, ami az önéletrajzból és az interjú során nem derült volna ki.”

Bónuszok és juttatások

A sikeres pályázók a PLANEO Elektrónál képzéseken vesznek részt, és fokozatosan bővítik tudásukat egy kidolgozott termék- és értékesítési tréningrendszerben. Mivel a beosztottak főleg elektronikával foglalkoznak, magától értetődő, hogy e-learninget – online tréningrendszert használnak a tanuláshoz. Ezenkívül motiváló juttatások várnak a sikeres bejutókra, prémiumok, átlagon felüli hozzájárulás az étkeztetéshez, hűség- és alkalmazotti kedvezmény az elektronikai cikkekre, de akár karórákra vagy hangszerekre is. „Az ambiciózus beosztottaknak lehetőségük van a munkahelyi előmenetelre. A vezetői pozíciók betöltésekor az alkalmazottak vannak az első helyen” – tette hozzá Dagmar Polievková, a PLANEO Elektro humánerőforrás-igazgatója.

planeo

Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
koronavírus

Információhiány járvány idején

Szeberényi Zoltán

Vértek és pajzsok nélkül

Andrej Danko, Peter Pellegrini

Stadionügy: mindenki a másikra mutogat

Építészeti

Négyből kettő – középiskolai racionalizáció Dunaszerdahelyen

Csallóközszíve

Szomszédolás Csallóköz és Pannontáj között – új régiós együttműködés indult

bejrúti robbanás

Kéthetes szükségállapotot hirdettek ki a libanoni fővárosban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.