Panoráma

VIDEÓ: Feláldoztak öt tevét a sámánok, hogy még erősebb legyen Oroszország

Irkutszk | Nyomozást indítottak Délkelet-Szibériában, mert rituálisan feláldoztak öt tevét.
MTI

2019. február 23. 10:01

Kép a videóból

Az Irkutszki területen található, Bajkál-tóhoz közeli Angarszk városban történt az eset, az öt kétpúpú teve feláldozásáról szóló videó felkerült a YouTube csatornára is. Maga az állatok leölése nem látható a felvételen. A videóban férfiak kötélen vezetnek egy tevét, majd az látható, ahogy többen sámándobokat vernek. A felvétel végén egy máglya látható, amelyen az öt teve tetemét helyezték el, majd meggyújtják.

A videóban szereplő Artur Cibikov oroszországi helyettes fősámán elmondta: az állatáldozás  az első volt három évszázad óta. A burját nemzetiségű Cibikov hangoztatta azt is, hogy

a rituálé az állam, a nép és Oroszország spirituális megtisztulását szolgálta.

A felvétel és az állatáldozat széles körben felháborodást váltott ki, sokan barbárnak minősítették a rituálét.
Orosz állatvédők megkérdőjelezték, hogy egyáltalán törvényes volt-e a tevék leölése. Az orosz törvények tiltják a házi jószágok vagy a gazdátlan állatok bármilyen jellegű leölését, a kivételt a súlyosan beteg állatok képezik - mondta Vlagyimir Burmatov, az orosz duma környezetvédelmi bizottságának tagja.

Kara-Ool Tyuljusevics oroszországi fősámán élesen bírálta helyettesét, mondván, hogy az állatok leölése felér a szadizmussal. Hozzátette: tenni fog arról, hogy kizárják Cibikovot az oroszországi sámánok tanácsából.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Az Európai Parlament támogatja az óraátállítás eltörlését

Sokat költenek a jelöltek

Bašternákot áthelyezték a máriatölgyesi börtönbe

Hihetetlen indok miatt maradt el a NASA első női űrsétája

Frissítve

Pellegrini egyelőre kizárta az előrehozott választások lehetőségét

Már kapható a legújabb Vasárnap, benne VasárnapEsküvő + 18 oldalon!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?