Panoráma

A Pátria rádió Világosság református egyházi műsorának január 20-ai ajánlata

A Pátria rádióban január 20-án a 8.05-kor kezdődő Világosság református egyházi műsor témája Márk evangéliuma alapján Keresztelő János.
ÚJ SZÓ ONLINE

2013. január 18. 15:56

 

Ezen kívül szó lesz a legutóbbi Zsinaton született döntésekről, a réte-boldogfai lelkipásztor beiktatásáról és a mokcsamogyorósi gyülekezetről.
 
A református műsor fő témája Keresztelő János, Jézus Krisztus előhírnöke, útjának előkészítője. A pusztában kiáltó szónak nevezett Keresztelő Jánosról Bernáthné Holop Krisztina szentpéteri lelkipásztor szól a hallgatókhoz.
 
A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház legutóbbi Zsinatán szó volt a  választási törvény esetleges megnyitásának kérdéséről is és parázs vitát váltott ki az úgynevezett Szlovákiai Református Keresztyénség Megújulásának Konventjéről szóló beterjesztés is.  A két témáról Fazekas László püspök nyilatkozik.
 
Az elmúlt év végén ünnepélyes keretek között iktatták be tisztségébe a réte-boldogfai gyülekezet megválasztott lelkipásztorát, Bohony Beátát. Ennek apropója kapcsán beszélgetünk vele. 
 
Bemutatjuk az ungi egyházmegyéhez tartozó mokcsamogyorósi gyülekezetet.  A református közösséget  a 2004-től ott szolgáló  Kraus Viktor lelkipásztor mutatja be.
 
Szerkesztő-műsorvezető: Iski Ibolya
 
A Világosság egyházi műsort a közvetítést követő naptól a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Sola Rádió honlapján is  http://refradio.eu/radio/sola/ meghallgatható.
 
Önnek ajánljuk
Zuzana Čaputová

Čaputová a vezetők felelősségéről beszélt

OTP Bank

Tudjuk, melyik bankhoz kerülhetnek az OTP ügyfelei

Ki lakott itt? – Békés napok a majorban

Ki lakott itt? – Békés napok a majorban

dac

Csak döntetlenezett a DAC a tavaszi nyitányon

Örülni tud olaszul is, bánkódni csak magyarul

Örülni tud olaszul is, bánkódni csak magyarul

L. Kiss Ibolya

„Könnyű ítélni a felületesnek, de mily nehéz, ki a szívet kutatja” – L. Kiss Ibolya élete és művei

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.