Középsulik - A zselízi Comenius Gimnázium a következő tanévben is két osztályt nyit: egy magyar és egy szlovák tanítási nyelvűt!

zselíz

A zselízi Comenius Gimnáziumot az összetartó közösség, szakmai tudás, színes programok és a jó hangulat jellemzi. Az intézmény 67 éve nyitotta meg kapuit, s azóta is folyamatosan garantálja diákjai számára az érvényesüléshez nélkülözhetetlen alapok elsajátítását.

A gimnázium magyar és szlovák tagozaton is otthont kínál tanulóinak, akik amellett, hogy ki-ki saját anyanyelvén művelődhet, a tanítási órákon kívül zajló tevékenységekbe (színházlátogatások, kirándulások, szalagavatói ünnepségek stb.) közösen, az összetartozás jegyében kapcsolódnak be, ami családiassá varázsolja az iskola hangulatát.

Iskolánk tanulóit szakképzett tanárok oktatják. Az osztályokban kivetítők, interaktív táblák segítik a színvonalas oktatást. Az informatikát, a kémiát, a biológiát, a fizikát korszerűen felszerelt tanteremben oktatjuk, az iskola egész területén wi-fi hálózat biztosítja a szabad optikai internethasználatot.

Tanulóink a kereskedelmi angol nyelv (Business English) és az alkalmazott biológia, a robotika területén bővíthetik tudásukat, a kor vívmányai pedig az oktatás mindennapos részévé váltak elsősorban a virtuális valóságot megjelenítő szemüvegeknek és az állandóan használatban lévő 3D-nyomtatónak köszönhetően.

A gimnáziumunkban folyó foglalkozások a diákok érdeklődési körének széles skáláját fedik le. Az egyes tantárgyak (matematika, fizika, kémia) szakkörei mellett diákjaink döntik el, hogy milyen szakkört szeretnének látogatni, hiszen a kínálatot mindig az ő igényük szerint állítjuk össze. Az iskola területén szabadidő központot létesítettünk: asztalitenisz, léghoki, asztali foci, darts.

Mivel Zselíz gasztrokulturális örökségének egyik pillére a Sacher-kultusz, iskolánk évente megrendezi a Sacher-tortasütő versenyt, amelynek keretében tanárok és tanulók nagy lelkesedéssel készítik el hagyományos receptúrák alapján az édességeket.

Végzőseink az iskolánkban szerzett tudásanyaggal és készségekkel évekre visszamenően nagyszerűen érvényesültek a hazai és külföldi felsőoktatási intézményekben. Iskolánk végzett tanulói közé a kultúra, tudomány, ill. a társadalmi és politikai élet számos jeles képviselője sorolható.

A megszokott reklámszöveg helyett azonban a Tisztelt Olvasó figyelmébe ajánljuk iskolánk honlapjait:

www.comgim.sk, www.facebook.com/comgim.sk, www.facebook.com/komgym.skahol részletes betekintést nyerhetnek szorgos mindennapjainkba.

Gymnázium Jána Amosa Komenského – Comenius Gimnázium, Štúrova 16, Želiezovce

Igazgatónő: Cserba Katalin

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?