Felhívás – Curie Környezetvédelmi Emlékverseny

Curie Környezetvédelmi Emlékverseny

Kedves középiskolások, tisztelt pedagógusok!

A 2023/2024-es tanévben már 28. alkalommal rendezik meg a Curie Környezetvédelmi Emlékversenyt a Curie Tehetséggondozó és Oktatásfejlesztő Közhasznú Alapítvány a Magyar Tehetséggondozó Társaság kémia és környezetvédelmi szekciójával és a Merlin Ház Tehetségpontjának közreműködésével.

A verseny célja: A versenyzők irányítottan figyeljék meg, ismerjék meg környezetüket, Magyarország értékeit, szépségét. Alakítsák ki környezettudatos magatartásukat, legyen igényük a szép és tiszta környezetre. Fedezzék fel a természet alapvető törvényeit, és ezeket az ismereteket legyenek képesek a gyakorlatban is alkalmazni.

Kik jelentkezhetnek: középiskolások két korcsoportban versenyeznek (1–2. évfolyam és 3–4. évfolyam).

A verseny témája minden korcsoportra vonatkozóan: Közlekedés és környezetvédelem. A feladatsorokban utalunk az Aggteleki Nemzeti Parkra.

A verseny rendszere:

1. Levelező fordulók

A versenyre 3 fős csapatok nevezhetnek be. A 3 levelező forduló feladatsorát e-mailben kapják meg a tanulók.

2. Helyszíni fordulók

1) Területi döntő: melynek időpontja: 2024. február 19., helyszíne Komárom, Selye János Egyetem (SK).

Az írásbeli feladatok alapján területi döntőn vehet részt a legjobb eredményt elért 10 csapat, ha mind a 3 feladatsort beküldte. A területi döntőn kísérletet is végeznek a versenyzők, valamint elméleti feladatot oldanak meg.

2) Döntő: melynek időpontja: 2024. április 27., helyszíne Szolnok (HU)

A versenybizottság behívja az országos döntőre a határon túli területi központból a kategóriánként legjobb eredményt elért csapatokat. A döntő két részből áll: a versenyzőknek egy 5 perces szóbeli kiselőadást kell tartaniuk, valamint tesztfeladatokat megoldaniuk.

Nevezési díj: Szlovákiában 6 €/fő

Jelentkezni lehet:

Postán: Selye János Egyetem, Hradná 21, 945 01, Komárno – Dr. Tóth Tar Éva tanárnő részére, e-mailben: curieversenyek@ujs.sk

Telefonos tájékoztatás kérése: +421 905 626 902

Jelentkezési határidő: 2023. november 8.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?