Változik a világ, de tud-e megváltozni?

<p>Jelen volt Vágsellyén, 1989. november 18-ának éjszakáján, a rendszerváltó Független Magyar Kezdeményezés megalakulásánál. Az FMK jelöltjeként lett a VPN, azaz a Nyilvánosság az Erőszak Ellen mozgalom koordinációs bizottságának tagja, és ő volt a november 22-én kezdődött pozsonyi, 80-90 ezres tömegeket vonzó nagygyűlések egyik szónoka. Grendel Lajossal beszélgetünk</p>

Meglepő, hogy nem szerepelsz a Rendszerváltás és a csehszlovákiai magyarok című, 2009-ben megjelent kötetben. Pedig te voltál az első (cseh)szlovákiai magyar, aki szinte napra pontosan huszonhárom éve kiálltál a Pozsony zsúfolt főterén tüntetők elé, noha akkor még nem lehetett tudni, lecsap-e a hatalom, hiszen a mellékutcákban ott állt vízágyúival, rohamosztagaival a rendőrség... Nem kerestek meg az elbeszélt történelem kötetének szerzői, vagy te zárkóztál el egy mélyinterjú elől?

Szó ami szó, sem a kilencvenes, sem a rákövetkező években nem kerestek meg. Furcsának is találtam, de hát istenem... Talán azért nem, mert az én történelmi szerepem hamarosan, már 1990 nyarán véget ért, amikor csak egy megválaszthatatlan helyen jelöltettem magam az akkori közös VPN-FMK listán, és visszatértem írónak. Az interjúgyűjtemény tavaly megjelent második kötetében, egy 2010-ben készült hosszabb beszélgetéssel, azonban már én is ott szerepelek.A teljes interjút a keddi Új Szó Keddi faggató című rovatában olvashatják! 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?