Nem lesz több lázadás - elsüllyedt a Bounty

Washington |

<p>A Sandy hurrikán elsüllyesztette hétfőn a Bounty nevű háromárbocos vitorlást, amelyet a XVIII. századi matrózlázadás miatt híressé vált, azonos nevű elődje hasonmásaként a hatvanas években építettek meg egy filmforgatáshoz.</p>

 

A legénység 14 tagját helikopterrel kimentették, a kapitány és egy másik hajós eltűnt - közölte az amerikai parti őrség. A katasztrófa helyi idő szerint a hajnali órákban történt. A kapitány segélykérő üzenetet küldött, és közölte, hogy nincs áram, ezért nem tudják kiszivattyúzni a hajóűrbe betört vizet. Miután három méteres víz árasztotta el őket, a legénység mentőcsónakba szállt, és a sorsára hagyta a hajót Észak-Carolina partjai magasságában, a Hatteras-foktól 140 kilométerre délkeletre.     A parti őrség két helikopterrel a 5,5 méteres hullámokon hánykolódó hajótöröttekért ment, és a fedélzetre emelte őket. Az eltűntek életmentő ruházatot viselnek, amely a felszínen tartja őket, és 15 órán át véd a kihűléstől. Egyelőre semmi nyomuk - mondta a parti őrség szóvivője.    A hajó a floridai St. Petersburgba, szokásos kikötőjébe tartott, ahová novemberben kellett volna megérkeznie. Már napokkal korábban megváltoztatta útvonalát, hogy elkerülje a vihart.     Az 1787-ben felszerelt, 55 méter hosszú HMS Bounty pontos mását 1962-ben építették meg a brit admiralitás irattárában megőrzött eredeti tervek alapján. Először a Lázadás a Bountyn című filmben használták (főszereplő: Marlon Brando), majd más alkotásokban, például A Karib-tenger kalózai című alkotásokban, valamint dokumentumfilmekben is szerepelt. Tíz évvel ezelőtt több millió dollárért felújították. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?