Fontos vakcinát hagyott jóvá a fiataloknak a WHO

majomhimlő k

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hétfőn bejelentette, hogy jóváhagyta a dán Bavarian Nordic majomhimlő elleni vakcináját a 12–17 éves serdülő korosztály számára, amelyet a legveszélyeztetettebbnek tartanak a járvány szempontjából.

A közlemény szerint a Jynneos vakcina október 8-án kapta meg az előminősítést a WHO-tól, amely szeptemberben felnőtteknél már engedélyezte a vakcinát az majomhimlő elleni első oltásként. 

A WHO augusztusban hirdetett globális közegészségügyi vészhelyzetet a majomhimlő miatt, miután a vírus új típusa a Kongói Demokratikus Köztársaságból átterjedt a szomszédos országokra. 

A világszervezet közlése szerint a gyermekek, a serdülők és a legyengült immunrendszerrel rendelkezők különösen érzékenyek a vírusfertőzésre, amely influenzaszerű tünetekkel és gennyes kiütésekkel jár. 

Az EU szeptemberben hagyta jóvá serdülők számára a vakcina hatóanyagát. 

A dán biotechnológiai cég októberben folytatni akarja a klinikai tesztelést, hogy felmérje, biztonságosan alkalmazható-e a vakcina a 2–12 éves korosztály számára. 

Az Egyesült Államok járványügyi központja a 18 éven felüliek számára már szintén jóváhagyta a Bavarian vakcináját. 

A japán KM Biologics által gyártott majomhimlő elleni LC16-vakcinát a japán hatóságok gyerekek számára is engedélyezték.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?