Szép Balázs is ott lesz a férfi öttusázók döntőjében

Szép Balázs

Bőhm Csaba után Szép Balázs is döntőbe jutott a párizsi olimpia öttusaversenyén.

Bőhmhöz hasonlóan Szép is „jól hangolt” a nyári játékokra, mert június közepén világbajnoki ezüstérmet nyert csapattársa mögött a kínai Csengcsouban rendezett világbajnokságon.

Az UTE versenyzője a csütörtöki körvívásban 18 ellenfelét győzte le és 17-től kapott ki az Észak-párizsi Arénában. A világbajnokságon 21 sikerrel zárt, de mivel neki nem erőssége ez a szám, a pozitív mérleg jó alapot teremtett számára a folytatáshoz.

Az elődöntőben a B csoport küzdelmeit a 10. helyről kezdte a Versailles-i kastély parkjában kialakított versenyközpontban. A döntőhöz az első kilenc között kellett végeznie.

Az olimpián a világkupadöntőhöz hasonlóan már az elődöntőben is van lovaglás. Szép Balázsnak a lovaspályán egy hibája volt, akadályverésért hét pontot vontak le tőle a kiinduló 300-ból. A bónuszvívásban nem tudott pluszpontot szerezni, a 200 méteres úszásban pedig – amelyre 25 méteres mobilmedencében került sor –, 2:03.81 perccel a 11. időt érte el.

A lövészetekkel megszakított 5x600 méteres futást kilencedikként kezdte, 23 másodperccel a holtversenyben élen álló két dél-koreai riválisa, Dzsun Vungte és Szeo Csangvan után. Nagyjából egyforma sorozatokat produkált, hat–nyolc kísérletből lett meg az öt zöld lámpa, futás közben pedig figyelte, hogyan alakul mögötte a sorrend. Az utolsó lövészetet követően is többször nézett hátra, végül kiengedve a hetedik helyen ért célba. A kombinált számban 10:12.10 perccel a negyedik időt érte el.    

A döntőre szombaton 17.30-tól kerül sor. Azt megelőzően rendezik a nők elődöntőjét két csoportban, a magyarok – Gulyás Michelle és Guzi Blanka – a másodikba kerültek és 13.30-kor kezdenek majd.

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?