Halálos baleset részese volt Orbán Viktor konvoja

orbán viktor k

Hétfőn halálra gázoltak egy motoros rendőrt, aki Orbán Viktor (Fidesz) konvoját kísérte. A magyar miniszterelnök levélben fejezte ki az együttérzését.

„Rendőrként óvta a biztonságunkat, nemsokára nyugdíjba vonult volna, most pedig egy ostobaság miatt halt meg” – így gyászolják a hozzászólók azt a 61 éves motoros rendőrt, aki a hivatalosan „zárt egységben haladó járművek csoportjának” kísérőjeként szenvedett tragikus balesetet. A kormányfő Stuttgartban a Skócia–Magyarország futballmérkőzést nézte meg előző este. Másnap délelőtt indult a reptérre, amikor egy 69 éves nő belerohant a konvojba. Az ütközés ereje a zsarut nekilökte egy másik motoros kollégájának: a fiatalabbik, 27 esztendős rendőr túlélte a balesetet, de az idősebb társa a kórházban elhunyt – írja a Blikk

A magyar kormányfő a baleset után gyakorlatilag meg sem állt, azonnal ment tovább a reptérre. Ez az eljárás megfelel a biztonsági előírásoknak.

A miniszterelnök közvetlen védelmét a magyar hivatalos szervek tagjai biztosították, a stuttgarti rendőrség emberei pedig gondoskodtak az útlezárásokról és a konvoj közlekedésének zavartalanságáról. Nem számolhattak azonban azzal, hogy a szirénázva haladó motoros rendőröket egyszerűen nem veszi észre egy 69 éves asszony: ő legalábbis ezzel indokolta, hogy a menetoszlopba csapódott egy kereszteződésben.

A Stuttgart melletti Ludwigsburg rendőrségénél a Blikknek elmondták, hogy a 27 éves motoros rendőrt továbbra is súlyos sérülésekkel kezelik, a balesetet okozó 69 éves asszony pedig ugyan sokkot kapott, de nincs komolyabb baja.

Az áldozat családját Baden-Württemberg tartomány anyagilag is segíti majd.

(Blikk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?