120 ezer euróval tartozott barátnőinek, mérget szórt a kávéjukba

120 ezer euróval tartozott barátnőinek, mérget szórt a kávéjukba
Ipolyság |

A 69 éves nyugdíjas 120 ezer eurót két kölcsön barátnőitől, majd miután ők visszakövetelték a pénzt, mérget szórt a kávéjukba.

Az eset még 2015-ben történt, amikor a három ipolysági nő, Jana, Zdena és Klaudia ugyanazokkal a tünetekkel került kórházba, miután találkoztak Teréziával, aki összesen 120 ezer euróval tartozott hármójuknak. A találkozóik alkalmával a 69 éves nyugdíjas atropint kevert a nők csészéjébe.

Terézia ügye most, augusztus 24-én került a Specializált Büntetőbíróság elé, a nőt gyilkossági kísérlettel vádolják.

„Elvesztettem a koordinációs képességem. Nem tudtam beszélni. Azt hittem, szélütésem volt” – írta le az egyik áldozat, Klaudia, miként érezte magát a Teréziával való kávézása után, mely követően már a kórházi ágyon találta magát.

Hasonló tünetekről számolt be Jana is. „Szárazságérzet a szájban, vizelési inger. A nyelvem összeakadt, nem tudtam beszélni, nem tudtam járni” – mondta, aki szintén csak a kórházban tért magához.

A három nő ekkor gyanút fogott, és egy tervet eszelt ki. A legutolsó találkozásukkor Jana nem itta meg a kávét, és a kolléganőjének adta, aki eltette azt, majd az italt a rendőrségnek továbbították. A vizsgálat során bebizonyosodott, hogy a kávéba valóban antropint kevertek. 

Terézia visszautasítja az őt ért vádakat. „Én ájtatos ember vagyok. Templomba járok” – védekezett a bíróság előtt.

Az ügy tárgyalása szeptember 6-án, a tanúk meghallgatásával folytatódik. Amennyiben a nő bűnössége beigazolódik, 25-től életfogytiglanig terjedő börtönbüntetésre is ítélhetik.

(noviny.sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?