Értékes nagyölvedi siker a járási derbin

nagyolved
Nagyölved |

Izgalmas és gólgazdag mérkőzést hozott a nagyölvediek és a nagykálnaiak közötti járási rangadó.

Legutóbb 2019-ben diadalmaskodtak a nagyölvediek a nagykálnaiak ellen. A járási rangadó előtt Michal Guťan, a vendégek 37 éves hálóőre és egyben klubelnöke megjegyezte, hogy számukra csak a győzelem jelenthet elfogadható eredményt. Alaposan melléfogott, ugyanis az ellenfél tudatos, célratörő játékkal, szép kulissza előtt, 4:2-es vereséggel küldte haza a piros-kékeket.

A nyári szünetben mindkét csapatnál nagy volt a játékoskeringő. A hazaiakhoz Orávik, Lenard, Bíňovský, Sperka és Prištiak érkezett, öten pedig távoztak, a nagykálnaiaknál Racik, Thaly, Spôd, Tóth Denisz, Pagačovič és Kovchar számítanak újoncnak, öten pedig máshol folytatják pályafutásukat.
Az első negyedórában alig történt említésre méltó eset a pályán, jobbára csak adogatás volt a két tizenhatos között. Aztán Guťan ébresztette fel s szendergő nézőket, aki csúnyán aláfutott a labdának, ám a csatároknak nem sikerült bevenni a kaput. Az ellentámadás során a fiatal Pagačovič két védőt is lerázott magáról, ám nem tudta gólra váltani a kínálkozó lehetőséget. Nem úgy Vida Attila, aki a szintén tinédzser ukrán Kovchar beadását bombázta a kapuba (0:1). Már-már úgy tűnt, hogy a nagykálnaiak előnnyel vonulhatnak az öltözőbe, ám Flídr a tizenhatoson belül felvágta a kitörő Orávikot, és a megítélt büntetőt Sperka magabiztosan értékesítette (1:1). Két perccel később a vendégek védői teljesen megfeledkeztek Sperkáról, aki másodszor is megrezzentette a hálót (2:1).

A második félidőt tekintélyt parancsolóan kezdték a vendégek, és az örökmozgó Szokol Róbert egy pontos beívelést követően három méterről fölédurrantott, a másik oldalon pedig Bíňovský az ellenfél újabb szarvashibáját követően növelte csapata előnyét (3:1). Nem sokkal később egy ártatlannak tűnő ellentámadás közepette a menteni szándékozó Lunin öngólt vétett (3:2), de a peches ukrán nyolc perccel a találkozó lefújása előtt Guťan kapujába is betalált (4:2). A vendégeknek talán több veszélyes helyzetük volt, a nagyölvediek azonban jobban akarták a győzelmet. A veterán kapus, Benkó Dániel ezúttal is feladata magaslatán állt.

„Bebizonyosodott, hogy jó képességű játékosokkal töltöttük fel a keretet nyáron. Nem is emlékszem, mikor lőttünk utoljára négy gólt. Sikerünk annál értékesebb, hogy egy kitűnő erőkből álló vetélytársat fektettünk két vállra” – értékelt Urbán Ferenc, a nagyölvediek menedzsere és segédedzője.

„Annak ellenére, hogy alulmaradtunk, elégedett vagyok védenceim teljesítményével. A vendéglátók száz százalékban kihasználták helyzeteiket, mi pedig sorra elpuskáztuk azokat. Sajnos három sérült labdarúgónkat kénytelenek voltunk nélkülözni” – nyilatkozta lapunknak Miroslav Greguška nagykálnai edző.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?