A kombájnok hazai flottája 40 darabbal bővült

kombajn

Nem álltak sorba tavaly a gazdák a kombájnokért sem, bár itt az előző évhez viszonyítva sokkal kisebb volt a visszaesés, mint például a traktorok esetében.

Tavaly mindössze negyven kombájnt sikerült értékesíteni, ami hárommal kevesebb, mint az előző évben eladott gépek száma. A kombájnok eladása nem alakult olyan rosszul, mint amilyen a 2019-es év visszaesése volt a 2018-hoz viszonyítva, 2018-ban ugyanis 59 kombájnt adtak el, 2019-ben csak 43-at.

Az AGRION tájékoztatása szerint 2019-hez viszonyítva tavaly hét százalékkal esett vissza ezen a téren a kereskedelem, a 2018-as évet számítva viszont már egyharmad részarányról beszélhetünk.

Tavalyelőtt a Rostselmash mint új márka villantott nagyot az eladásban, és került a lista élére 16 darab eladott kombájnnal, tavaly viszont a CLAAS söpörte le a többi márkát, neki ugyanis sikerült megszerezni a piac 52,5 százalékos részesedését 21 darab eladott kombájnnal. A második a sorban a NEW HOLLAND 7 darab eladott gépével, amely 17,5 százalékos piaci részesedést szerzett neki. Öt gépet értékesített a JOHN DEERE, így 12,5 százalékot szerzett meg, negyedik a CASE megosztott helyen a ROSTSELMASH-sal, 3-3 eladott kombájnnal, egyet pedig a MASSEY FERGUSON értékesített.

Tavaly összesen hat márkának sikerült értékesíteni kombájnját. Sem tavaly, sem tavalyelőtt nem adott el egyetlen kombájnt sem a FENDT, tavalyelőtt egyet sikerült eladni a GOMSELMAŠ-nak, tavaly viszont nem sikerült neki sem az eladás.

-r-

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?