Az NCZI vezetője szerint kevesen regisztráltak az oltásra, négy héten belül minden érdeklődő megkaphatná a vakcinát

Róbert Suja
Pozsony |

A 16 és 17 éves tinédzserek a szabályoknak megfelelően, az aktuális rendelettel összhangban kaptak oltási időpontot, jelentette ki egy hétfői sajtótájékoztatón Róbert Suja, az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja (NCZI) vezérigazgatója.

Elmondása szerint azokban a régiókban, ahová ezek a fiatalok jelentkeztek, nem túl nagy az érdeklődés az oltás iránt. Sokan hajlandóak lettek volna átutazni az egész országon a védőoltásért, tette hozzá. Amennyiben van elég vakcina, Suja nem lát problémát a tinédzserek oltásában. „Ha a lelkeseket mindjárt az elején eltántorítjuk, a gondolat nem fog tovább terjedni” – figyelmeztetett.

Suja tart tőle, hogy alacsony marad az érdeklődés az oltás iránt. Elmondása szerint jelenleg 258 000 lakos van bejelentkezve az elektronikus váróterembe. Ha nem regisztrálnak többen, az igazgató szerint az oltóközpontok három-négy héten belül bezárhatnak. Úgy véli, az átoltottság mértéke nem fogja elérni a 38 százalékot sem, ez esetben pedig nem alakul ki a kollektív immunitás.

Suja rámutatott arra is, hogy az NCZI semmilyen anyagi támogatást nem kapott az államtól például SMS üzenetek küldésére, míg az antigénes tesztelésre szerinte „rengeteg pénzt” fordítottak. Hangsúlyozta, hogy az NCZI a technikai megvalósításért felel, az oltási politikára nincs hatással. Emiatt elutasította a központ ellen a közösségi hálón indított támadásokat.

Suja elmondása szerint folyamatosan oltják a krónikus betegeket. A róluk szóló adatokat az egészségbiztosítók csütörtökön bocsátották az NCZI rendelkezésére. Hozzátette: a várakozási idő régiónként eltérő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?