GALÉRIA: Felnőttek nem írhatnak rá azokra a tinédzserekre az Instagramon, akik nem követik őket

biztonságos internet

Szigorított szabályozásán az Instagram: a jövőben olyan felnőttek többet nem írhatnak rá azokra a tinédzserekre, akik nem követik őket.

A cél a fiatal felhasználók védelme: a 18 évesnél fiatalabb felhasználók a jövőben egy figyelmeztető üzenetet is kaphatnak, ha ők írnak rá olyan felnőttekre, akik korábban potenciálisan gyanús viselkedést mutattak az Instagramon. 

Verge egyik cikke szerint az új szabályozásnak köszönhetően a fiatal felhasználók jelenthetik, illetve le is tilthatják a rájuk író felnőtt felhasználókat.

A szolgáltatás emellett figyelmezteti is őket, hogy nem kötelező válaszolniuk olyan embereknek, akinek nem akarnak, és legyenek óvatosak a tartalmak megosztását illetően olyan emberekkel, akiket nem ismernek. 

Az Insta moderátorai ha gyanús viselkedést látnak egy felnőtt felhasználónál, akkor figyelmeztetést küldenek a vele kapcsolatba lépő felhasználóknak.

Egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy pontosan milyen kritériumai lesznek a gyanús viselkedésnek, de az például ide tartozik majd, ha valaki felnőtt létére nagy számban kezd el követni vagy üzengetni 18 évnél fiatalabb felhasználóknak. A Facebook tulajdonában lévő vállalat annyit közölt, hogy a változtatások pár, meg nem nevezett országban még márciusban életbe lépnek és hamarosan globálisan is elérhetővé válnak. 

Egy olyan új rendszeren is dolgoznak, ami megpróbálja majd megállapítani a regisztrálók tényleges életkorát. Jelenleg ugyan csak 13 éves kor fölött lehet regisztrálni az oldalra, de az életkor megadása becsület kérdése. Tudják, hogy sok fiatalabb felhasználó is használja az oldalt és ezt szeretnék a jövőben megakadályozni - részleteket nem árultak el.

(bl, 444

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?