Hajápolás a mindennapokban

haj

A hajápolás a mindennapok része. Akinek van haja (mert nem mindenki büszkélkedhet hajkoronával), annak valamilyen módon foglalkoznia kell vele. Van, akinek elég, ha némi mosás után “törölközővel fésülködik”, másnak akár egy óráig eltarthat, amíg a megfelelő állapotba hozza a haját. Egy azonban közös: a hajjal foglalkozni kell.

A kócos, zsíros, korpás haj kimondottan ápolatlan benyomást kelt. Senki nem engedheti meg magának, hogy így mutatkozzon. Ha nem is veszi igénybe fodrász segítségét, az otthoni hajmosás, balzsamozás elengedhetetlen.

Hajápoló termékek piaca

A hajápoló termékek piaca igen széles, számtalan termék elérhető mindenféle árkategóriában és minőségben. Az elképzeléseknek csak az igény és a pénztárca szab határt. Választáskor érdemes figyelembe venni azt is, honnan származik a termék, milyenek az összetevői, hiszen napjaink trendjei egyre inkább a természetesség felé mutatnak ezen a területen is.

Számos fodrász elkötelezi magát egy-egy gyártó termékei mellett, így jó iránymutatás lehet, ha követjük a szakemberek tanácsát. Akkor is, ha nem rendelkezünk olyan hajkoronával, amely kimondottan szakember közreműködését igényli. A mindennapi hajápolás ugyanis nem a szalonban, hanem otthon, a fürdőszobában történik.

Ma már a szalonminőségű, professzionális termékek is kikerültek a fogyasztói piacra, így nincs akadálya, hogy az esetleg évek óta megszokott termékkel történjen a hajmosás otthon is. Elérhetőek az ápoló ampullák, a különböző pigmentek, így akár egy színfrissítés miatt sem kell időpontot kérni a fodrászhoz, hanem egy hajmosás alatt elintézhető ez is. Fontos események előtt, hirtelen jött alkalmakkor sem kell aggódni, hiszen kéznél van minden.

Mi tartozik a hajápolók közé?

A különböző hajápoló termékeket könnyű csoportosítani.

  • Az első csoportba a samponok tartoznak. Ezt mindenki ismeri, elsődleges feladata a tisztítás. Minden hajtípushoz gyártanak sampont, a kiválasztásnál is ez a fő szempont.
  • A maszkok már szó szerint ápolnak, hiszen a legmodernebb technológiának köszönhetően összetevőik védelmet nyújthatnak a szennyeződések ellen, UV-védelemmel láthatják el a hajat, megőrizve annak ragyogását és színét, hidratálják a hajszálakat. Fontos, hogy alaposan ki kell öblíteni a hajból, hiszen a bennmaradt anyagok korpásodást, zsírosodást is okozhatnak.
  • A kondicionálók - nevükből adódóan - kondicionálják a hajat, azaz megtöltik élettel, hidratálják azt. Fő feladatuk, hogy a haj kezelhetővé váljon, könnyebben fésülhető legyen, úgy, hogy ne nehezüljön el. 
  • Az ampullák, fluidok tömény koncentrációban tartalmaznak minden anyagot, amitől a haj egészséges lesz. Hidratálnak, vitalitást, fényt adnak, segítenek újjáépíteni a károsodott részeket.
  • A tonikok általában a bajban lévő fejbőrt ápolják, hiszen az egészséges haj itt kezdődik.
  • Míg az ápolás végén - ha szükséges - használhatunk hajvégápolót, amely a töredezett hajvégek helyreállításához szükséges. 

(PR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?