A veszélyeztetettek minél gyorsabb beoltását kéri a PS

koronavírus-vakcina

Csak a legveszélyeztetettebb csoportok gyors beoltása segíthet csökkenteni az egészségügyi rendszerre nehezedő nyomást. Az oltás második adagjának beadásával nem szabad késlekedni. A Progresszív Szlovákia (PS) politikai mozgalom gyorsabb munkára szólította fel Marek Krajčí (OĽANO) egészségügyi minisztert.

A PS szerint a jelenlegi helyzetben minden rendelkezésre álló erőforrást és kapacitást ki kell használni, hogy minél előbb minél több ember megkapja a COVID-19 elleni oltást. A mozgalom ezért felszólította az egészségügyi minisztert, hogy az összes, jelenleg rendelkezésre álló oltóanyagot a legveszélyeztetettebb csoportok beoltására használják fel, ezzel enyhítve az egészségügyi rendszerre nehezedő nyomást. „Riasztó a helyzet, mert tízezrével hevernek az oltóanyagok, de a kormány inkább azzal van elfoglalva, hogy vitatkozik. Felszólítjuk az egészségügyi minisztert, ne halogassák a második adag beadását, és gondoskodjanak arról, hogy a lehető leghamarabb minél több ember megkapja a védőoltást" - mondta Martin Hojsík EP-képviselő, a PS alelnöke.

A PS az oltási kapacitás teljes kihasználására szólított fel. A mozgalom szerint az ország nem engedheti meg magának, hogy a megmaradt oltóanyagot kidobják, amikor a regisztráltak nem jelennek meg teljes számban az oltóponton. „A legveszélyeztetettebbek a lakosság néhány százalékát teszik ki. Minél előbb oltjuk be őket, annál gyorsabban csökkenthetjük a kórházakra nehezedő nyomást és megelőzhetjük a felesleges haláleseteket. Ha nem halogatjuk, a vakcina második adagját két-három héten belül be lehet adni" – tette hozzá Lucia Plaváková, a PS elnökségének tagja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?