Nagy járványügyi nyomás alatt áll a komáromi kórház

Komárom
Komárom |

A járvány jelentősen érintette a kórház működését, amelyet át kellett szervezni annak érdekében, hogy továbbra is teljeskörűen egészségügyi gondozást kapjanak a páciensek.

Jelenleg 65 pozitív esetet tartanak nyilván az alkalmazottak körében, tovább két személy pedig karanténban van, ez a teljes kollekítva 11,75 %-át érinti – közölte Miroslav Jaška kórházigazgató. Beszámolt arról is, hogy a neurológiai osztályt már korábban, október 8-án átköltöztették a P-pavilonba, valamint hogy ideiglenesen korlátozni kellett az intenzív osztály sebészeti egységének működését. A szükséges időre összevonták az onkológiai és a hosszútávú kezelésre szorulókat gondozó osztályokat is. Az igazgató szerint naponta kiértékelik a helyzetet annak érdekében, hogy a kórház teljes egészében működőképes maradjon. „Valóban mozgósítottuk minden erőnket, minden kolléga, aki tud, segít, ahogy az csak lehetséges“ – mondta Jaška, majd hozzátette, le tudják fedni a műszakokat a szükséges számú orvossal és egészségügyi alkalmazottal, elegendő számú védőeszközük van, és szigorúan betartják a járványügyi előírásokat. Október első fele óta rendszeresen tesztelik a kórház alkalmazottait és a betegeket is, emellett pedig az államnak és kereskedelmi alapon is elvégzik a PCR-teszteket.

Miroslav Jaška szerint jövő héttől javulhat majd a helyzet, hiszen a korábban megfertőződött alkalmazottak felénél negatív eredményekkel jártak a ismételt tesztelések, így ők lassan újra elkezdhetik a munkát. A komáromi, ahogy az AGEL-hálózat többi kórháza is, az egészségügyi minisztérium rendelkezésének értelmében elkülönítette ágykapacitásainak 10 %-át – vagyis 35 kórházi ágyat – a koronavírussal fertőzött páciensek számára. Jelenleg 16 személyt ápolnak ilyen betegséggel, közülük senki sincs lélegeztetőgépen, három személy esetében pedig fennáll a koronavírus gyanúja. (AGEL)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?