Kiestek a nagykaposi sporthorgászok

sporthorgászat
Nagykapos |

Nem sikerült kiharcolnia az országos úszós sporthorgászbajnokság legfelsőbb osztályában való bennmaradást a nagykaposi Maros Mix Tubertini csapatnak.

A Marcelházán, a Zsitva folyón rendezett kétnapos, őszi zárófordulóban a 11. helyen végzett a 12 csapatot számláló mezőnyben. A tavaszi eredményhez képest, amikor is az utolsó hely jutott számukra, (Zsolnán, a Vágon) most mindössze egy hellyel végeztek előrébb a táblázaton, de ez kevés volt a megmeneküléshez. Összességében is ezen a helyen zártak, s a zólyomiakkal és a vágsellyeiekkel együtt kiestek a második vonalba. 

A verseny első napján elért eredményük pedig biztató volt, hiszen a 8. helyen zárt a Fleischer Bertalan, Magyar Zoltán, Rusnák Martin, Timko Péter alkotta Ung-vidéki négyes. Ám a folytatás már nem úgy sikerült, ahogyan azt szerették volna, ugyanis az előre eltervezett taktikát a megváltozott időjárási viszonyok nagyban befolyásolták, amire a nagykaposiak nem tudtak időben és kellőképpen reagálni. Ennek következtében a második versenynap végén csak a 10. helyezés jutott számukra. Ez viszont összességében a már említett utolsó előtti, kieső helyhez volt csak elegendő.

Vernárszky Gyula csapatvezető csalódottságának adott hangot a nyilatkozatában. „A tőlünk telhetőt megtettünk, de ugyanezt tették a többiek is, és így a tavaszi minimális ponthátrányunkat vetélytársainkkal szemben nem tudtuk ledolgozni. Amennyiben megvalósult volna az eredetileg három fordulóra tervezett bajnokság, talán elkerülhető lett volna a kiesés. Nem marad más hátra, minthogy a következő, második ligás szezonunkban kiharcoljuk a továbbjutást jelentő helyezést. A fiúk teljesítményével elégedett vagyok, közülük talán Petőcz Károly tudott leginkább alkalmazkodni a versenyzés közben kialakult nem várt körülményekhez. Ez a gárda képes lehet arra, hogy kiharcolja a továbbjutást jelentő helyek egyikét, hogy jövőre ismét a legjobbak között lehessünk.” 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?