Lezárták az idősotthonokat a Dunaszerdahelyi járásban

Dunaszerdahely
Somorja/ Dunaszerdahely/ Bős/ Nagymegyer |

Felfüggesztették a látogatást a dunaszerdahelyi járásbeli idősotthonokban, mivel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma a régióban.

Az idősotthonokban elővigyázatosságból vezettek be újra korlátozásokat. Somorján csütörtöktől nem fogadnak látogatókat az Ambrózia otthonban. Deák Erika ökonómus elmondta, hogy meghatározatlan ideig marad érvényben a szabályozás. Dunaszerdahelyen a jövő hét közepén értékelik át a rendelkezést.

„Az elmúlt napokban kialakult helyzet megköveteli, hogy újra bevezessük az óvintézkedéseket. Tilos a látogatás és a kijárás is“ - közölte Pongrácz Kálmán a dunaszerdahelyi idősotthon igazgatója

hozzátéve, hogy kizárólag indokolt esetben szigorú intézkedések mellett engednek be látogatókat az otthonba. A bősi idősotthonban már közel egy hónapja érvényben van a korlátozás, egyelőre nem tudni, meddig tart, ez ugyanis a helyzet alakulásától függ.

„A lakók többsége egészen hozzászokott a bezártsághoz, ketten-hármat kicsit rosszabbul viselik.

Az otthonban és az annak otthont adó kastélyparkban szabadon mozoghatnak, csak a városba nem mehetnek ki a lakók, és családtagot sem fogadhatnak. Csomagot viszont szívesen átveszünk. A hozzátartozó a kapu előtt hagyhatja a küldeményt, amelyet lefertőtlenítünk, mielőtt behoznánk az otthonba“ - mondta Csibrei Dóra szociális dolgozó. A nagymegyeri otthont csütörtökön zárták le, Bohuš Kubiš igazgató elmondta, szeretnék megóvni a lakóikat. „Júniustól, vagyis a korlátozások feloldásától szerdáig szervezetten fogadtunk látogatókat. Egyszerre csak két lakóhoz érkezett látogató, és csak fél órát tartózkodhattak is. Közben egy munkatársunk folyamatosan gondoskodott a fertőtlenítésről.

Természetesen szeretnénk mihamarabb újra engedélyezni a látogatásokat, de a lakók biztonságának megóvása az elsődleges” - nyilatkozta Bohuš Kubiš.

Az igazgatótól megtudtuk, elmagyarázták a lakóknak, hogy miért van szükség a korlátozás bevezetésére, megértéssel fogadták a rendelkezést, mivel rendszeresen a hírekből is tájékozódnak az aktuális helyzetről.

Az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja szerint a Dunaszerdahelyi járásban jelenleg 99 fertőzöttet tartanak nyilván. A héten többször is rekordot döntött az új betegek száma a járásban, kedden 11, szerdán 12, csütörtökön 4 új fertőzöttet regisztráltak. Az idegenrendészeti hivatal dunaszerdahelyi fiókjának munkatársai is elkapták a fertőzést, öt rendőr és két civil alkalmazott covid-19 tesztje lett pozitív. A karantén miatt a jövő héten csak azokat az ügyfeleket fogadják, akik korábban időpontot kaptak a hivatalban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?